Hrvatska
Kadet Koprivica, seniori i trener Vreća, ali trebat će i sreća

Kadet Koprivica, seniori i trener Vreća, ali trebat će i sreća

Autor: KK Dubrovnik

Dubrovnik protiv Međimurja otvara kvalifikacije za popunu Prve muške lige.

Košarkaši Dubrovnika otputovali su u utorak poslijepodne u Istru gdje će u Labinu od srijede do nedjelje igrati na kvalifikacijskom turniru za ulazak u Prvu ligu. Podsjetimo, pravo nastupa izborilo je pet prvaka A-2 liga, i to KK Đakovo (A-2 liga istok), KK Međimurje (A-2 liga sjever), KK Rudar Labin (A-2 liga zapad), KK Dubrovnik (A-2 liga jug) i KK Dubrava (A-2 liga centar). Igra se svatko sa svakim, a dva najbolja kluba dobit će priliku zaigrati u Prvoj ligi.

Uoči puta popričali smo s trenerom Željkom Vrećom koji je već na startu naglasio kako je cilj dobro poznat još od početka sezone - plasman u veći rang natjecanja.

-Mladići su zdravi i spremni, možda smo mogli odigrati jednu prijateljsku utakmicu, ali najvažnije je da nije bilo ozljeda u ovom pripremnom razdoblju. Iskreno, nisam se previše bavio protivnicima, mi moramo biti pravi i onda možemo očekivati dobre vijesti iz Istre - naglasio je trener Željko Vreća.

Prva utakmica je u srijedu u 19:30 minuta protiv košarkaša Međimurja, a nakon dana odmora, u petak protiv domaćeg Rudara (19:30), u subotu protiv Đakova (17 sati), a za kraj u nedjelju je protivnik KK Dubrava (15 sati).

-Odgovara nam raspored jer na papiru bi Međimurje trebalo biti najmanje zahtjevan suparnik iako će u Labinu igrati prvaci svojih liga i glupo bi bilo ikoga podcijeniti. Dobro će nam doći dan odmora u četvrtak i malo vremena za rekuperaciju nakon dugog putovanja. Što se sastava tiče, nedostaje samo Josip Kušt zbog poslovnih obveza, a putuje i kadet Petar Koprivica. Ostali će u tom uzrastu ostati u Dubrovniku jer puno je bilo utakmica i izostanaka u zadnje vrijeme. Moraju malo misliti i na školske obveze - dodao je trener Vreća koji će sa svojim košarkašima bazu u Istri imati u Rapcu, udaljenom tek nekoliko minuta od Labina.

KK Dubrovnik će u Istri igrati u sastavu: Josip Boban, Petar Šeparović, Vlaho Šojka, Božo Katić, Josip Glavinić, Toni Mustapić, Stipe Režić, Ivan Vodopija, Filip Vujičić, Stjepan Tešija i Petar Koprivica. Trener: Željko Vreća.