Hrvatska
Kadeti Cedevite na +98!!!

Kadeti Cedevite na +98!!!

Autor: Branko Tabak

Pitanje pobjednika riješeno je za nekoliko minuta.

Što napisati o utakmici koja je bila gotova nakon 320 sekundi. Kadeti Cedevite su nakon nepunih 6 minuta igre protiv vršnjaka iz Bjelovara vodili 22-0, a na kraju prve četvrtine 45-4? Bjelovar je do odmora primio 82, a postigao 23 poena!!!

U trećoj četvrtini Cedevita je podignula ručnu kočnicu (27-24), ali su se u završnoj opet razmahali i napravili seriju 23-0 te uništavali protivnika do konačnih 150-52.

Jedinstvena kadetska liga je odličan projekt i ovo mu je premijerno izdanje. Ono što ne valja treba knjižiti i ispravljati za sljedeće sezone. Prva opaska sigurno je ogromna razlika u kvaliteti. Dakle već sada treba razmišljati o kvalitativnoj podjeli na Prvu i Drugu ligu, jer u ovom trenutku u ligi nisu najbolji hrvatski klubovi, već predstavnici regija. Šibenik bi primjerice po kvaliteti trebao biti dijelom ove priče, ali je u regionalnom natjecanju ostao iza Splita i Zadra.

Uglavnom, red je izdvojiti pojedince koji su se istaknuli svojim učinkom. Kod domaćina to su: Rok Radović (43 poen i 6 osvojenih lopti) i Matej Bošnjak (31 poen, 14 skokova).

Kod gostiju najčešće je do zraka dolazio i poentirao Vito Porobić koji je postigao 24 poena uz 11 skokova. Na trenutke mu se uspijevao priključiti Renato Serdarušić koji je zabio 12 poena.