Hrvatska
Kadeti Cibone prvaci Europe!

Kadeti Cibone prvaci Europe!

Autor: Paulo Sarić

Kadeti Cibone, igrači rođeni 2002. godine i kasnije prvaci su Europe.

Na završnom turniru EYBL lige košarkaši Ante Samca u litavskom su Klaipedu prilično uvjerljivo zasjeli na tron Europe. Nakon pobjede protiv SKM Electroluxa iz Vilniusa u prvoj utakmici i BC Raplamaaje u četvrtfinalu, mladi Vukovi su najteži posao imali protiv moskovskog CSKA-a kojeg su pobijedili rezultatom 86-73

U jučerašnjem finalu su svladali vršnjake iz slovenskog Grosuplja (74-55) koji su prethodno izbacili Mens Sanu iz Siene. Cibosi su od početka zagospodarili terenom te su do poluvremena stekli prednost od gotovo 20 poena razlike. Serijom 15-2 Zagrepčani su početkom treće četvrtine prelomili susret i otišli na nedostižnih plus 32. Do kraja susreta Slovenci su uspjeli tek smanjiti zaostatak.

Najefikasniji u redovima Cibone je bio sin nekadašnjeg košarkaškog reprezentativca Nikše Prkačina - Roko Prkačin s 26 koševa koji je ujedno bio i najbolji strijelac turnira te je proglašen i za najkorisnijeg igrača. Kako prenosi službena stranica Cibone, uz njega su najboljoj momčadi svoje mjesto našli i Hrvoje Majcunić i Fran Paponja.