Hrvatska
Kadeti se oporavili od Poljske i pobijedili Latviju

Kadeti se oporavili od Poljske i pobijedili Latviju

Autor: Branko Tabak

Pavin zabio 24, Perković imao 14 skokova.

Kadetska reprezentacija Hrvatske brzo se oporavila od jučerašnjeg poraza od Poljske. U susretu 2. kola FIBA European Challengera u Sofiji igrači trenera Stipe Kuliša bili su bolji od Latvije 69-58.

Nakon izjednačene prve četvrtine u kojoj je Hrvatska minus od 6 poena (12-18) pretvorila u prednost (25-22) koju više nije ispuštala iz ruku do kraja utakmice, u drugoj je uslijedila hrvatska oluja. Na krilima dobre obrane stvorena je kapitalna prednost 45-31.

U trećoj četvrtini Hrvati su kontrolirali utakmicu na pristojnoj distanci od 9 do 15 razlike, a u posljednjoj su otišli i do najveće prednosti (64-47). Bez većih problema i padova u igri utakmica je privedena kraju.

"Prvi korak u pripremi današnje utakmice je bio pozitivno utjecati na mentalni oporavak naših momaka nakon jušerašnjeg dana. Nažalost ovi momci zbog Covid restrikcija godinu dana nisu igrali utakmice u klupskom programu kao ni reprezentativnom te se osjeti manjak iskustva u turnirskom načinu natjecanja. Iz tog razloga mi je iznimno drago sto su ovako odgovorili te na ovaj način stječu dragocjeno iskustvo. Iako smo opet imali iznimno nizak postotak šuta za tri poena kao i cak 17 promašenih slobodnih bacanja uspjeli smo držati kontrolu utakmice kroz defanzivni segment igre i tako suparnika cijelo vrijeme držali na sigurnoj rezultatskoj udaljenosti." - prokomentirao je susret glavni trener reprezentacije Stipe Kuliš

Ponovno je najbolji strijelac u hrvatskoj reprezentaciji bio David Pavin s 24 poena kojima je pridodao i 6 skokova. Matej Akrap je uz 10 poena imao i 6 skokova, dok je Vito Perković uz 9 poena imao čak 14 skokova.

U srijedu, s početkom u 18 sati, Hrvatska se sastaje s domaćinom turnira Bugarskom, slijedi dan odmora te u petak ogled s Njemačkom (15 sati). Susret Hrvatska-Bugarska možete pratiti OVDJE.

<