Hrvatska
Kadeti Šibenika zasjeli na vrh pobjedom protiv Koprivnice

Kadeti Šibenika zasjeli na vrh pobjedom protiv Koprivnice

Autor: Saša Ćirić

Kratko je potrajala rezultatska neizvjesnost u ovom susretu.

Kadeti GKK Šibenik su svladali mladiće iz KK Koprivnica rezultatom 108-53 u susretu 3. kola jedinstvene kadetske lige. Gosti su jučer zbog financijske uštede odigrali utakmicu 11. kola u Splitu, u kojoj domaćin nije bio nimalo gostoljubiv. Žuti su, naime, slavili s visokih 100-37. 

Lijepo nedjeljno prijepodne je privuklo u dvoranu nemali broj gledatelja, a usuđujemo se reći da je posjeta bila veća no na pojedinim utakmicama Premijer lige. Umorni i visinski inferiorni, Koprivničanci su dobro parirali Narančastima u početnoj fazi utakmice. No, mladi Šibenčani ubacuju u brzinu više sredinom druge četvrtine, kada pri rezultatu 33-23 rade seriju od čak 26 uzastopnih poena, pa se na veliki odmor odlazi s +36 za domaću momčad (59-23). Prednost Šibenika je rasla sve do +67, ali gosti u završnici smanjuju razliku na nešto podnošljivijih 55 poena. Šibenčani su ovom pobjedom došli do omjera 3-0 i podjele prvog mjesta s Cibonom.

Domaće je do pobjede predvodio kapetan Ivan Živković (24 poena, 6 skokova), a dobre partije su pružili i Juraj Pleadin (20 poena, 8 skokova, 5 asistencija, šut 9-11), Karlo Vrančić (19 poena, 6 skokova), Frane Antić (15 poena, 9 skokova) i energični Antonio Klarin (12 poena, 8 asistencija, po 5 skokova i ukradenih lopti). Kod Koprivničanaca su već poslovično najistaknutiji bili Patrik Lovrić (17 poena, 11 skokova) i Adi Stajku (11 poena, 10 skokova).

Branko Klisović, trener GKK Šibenika: 

- "Premda je ovo bila, uvjetno rečeno, malo lakša utakmica, napomenuo sam svojim momcima da bez obzira na visoke poraze naših današnjih protivnika u prve tri utakmice trebaju biti na oprezu. Glavni cilj u ovoj utakmici mi je bio dati priliku igračima koji dosad nisu imali značajniju minutažu i sačuvati nositelje igre za nadolazeće utakmice."

Izet Čaldarević, trener KK Koprivnice:

- "Mi smo odlučili sudjelovati u ovoj ligi iz jednog jedinog razloga, a to je učenje. Ove momčadi su ne jedan, nego možda i dva ranga iznad nas. U svojoj regiji smo jači od svih za pedeset razlike, a ovdje smo mi u poziciji da smo nekih četrdeset do pedeset poena slabiji od suparnika. Istinabog, imali smo problema s ozljedama, ali kada to malo pokrpamo, vjerujem da će i rezultati ići na bolje. Ali, kako već rekoh, nama je osnovni cilj učenje i želja da u budućnosti budemo bolji."