Hrvatska
Kadeti u Podgorici traže vizu za Svjetsko prvenstvo

Kadeti u Podgorici traže vizu za Svjetsko prvenstvo

Autor: Branko Tabak

Započinje Europsko prvenstvo u Podgorici.

Hrvatska kadetska reprezentacija od petka nastupa na Europskom prvenstvu kojemu je domaćin glavni grad Crne Gore Podgorica. Izbornik Damir Miljković na put je poveo 12 momaka koje već u skupini očekuju teški protivnici.

Za Hrvatsku će nastupiti: Antonio Petrović (Dubrovnik), Roko Gizdavčić (Split), Roko Škarica (Cibona), Karlo Lukačić (Cedevita), Ivan Gulin (Šibenik), Sandro Rašić (Sl.Brod), Boris Tišma (Real Madrid), Ivan Perasović (Split), Matej Rudan (Cibona), Mislav Majić (Cibona), Matej Bošnjak (Cedevita) i Viktor Šarić (Split).

- Skupina je vrlo zahtjevna i svaka utakmica bit će vrlo teška i neizvjesna. Otvaramo protiv Izraela koji je možda na papiru najlakši suparnik, ali ujedno i najteži jer svako otvaranje je teško i bilo bi jako dobro kada bi pobjedom otvorili prvenstvo. Mislim da smo se dobro pripremili i ako budemo imali hrabrosti uz kvalitetu koju imamo mislim da možemo ući u završnicu odnosno da osvojimo jedno od prvih pet mjesta koja vode na SP sljedeće godine u Argentinu, rekao je prije puta za Podgoricu izbornik Miljković za ksz-zagreb.hr, uz kojeg su u stručnom stožeru pomoćni trener Luka Škeva, kondicijski trener Zvonimir Galovac, fizioterapeut Krešimir Kos i vođa puta Mladen Erjavec.

Prvenstvo traje do 19. kolovoza, a Hrvatska nastupa u skupini A u kojoj su još Izrael, Litva i Srbija. U petak u 18.15 naši dečki igraju protiv Izraela, u subotu im je od 16 sati protivnik Litva, a u nedjelju od 18.15 sati Srbija. Sve reprezentacije prolaze skupinu i idu u osminu finala, a tamo se skupina u kojoj igra Hrvatska križa sa skupinom B u kojoj su Turska, Slovenija, Finska i Njemačka.