Hrvatska
Kadeti Zadra i Cibone 'metu' sve pred sobom

Kadeti Zadra i Cibone 'metu' sve pred sobom

Jedinstvena kadetska liga.

Odigrane su utakmice 5. kola Jedinstvene kadetske lige. Zadar i Cibona i dalje su bez poraza. Zadrani su još jednom demonstrirali silu protiv susjeda iz Šibenika, bilo je 126-74.

Šibenčani su nastupili bez braće Ivišić, a Horvat, Klarica, Brala i društvo to su znali dobro iskoristiti. Upravo je spomenuti trojac predvodio Zadrane do pobjede. Domagoj Horvat je postigao 17 poena uz 10 skokova, 4 asistencije i 5 ukradenih lopti.

Krševan Klarica je uz 20 poena imao 10 skokova i asistenciju i 3 ukradene lopte. Jedak broj poena postigao je i Duje Brala, no postotak šuta bio mu je na 28 posto. Brala je ima i 8 skokova te 4 asistencije i 3 ukradene lopte. Jako dobru utakmicu odigrao je Toni Dević Obradović koji je uz 12 poena imao 8 skokova i 2 blokade. Kod Šibenčana Šime Grgurica je postigao 22 poena, a Franjo Lapić 13.


Cibona je gostovala kod najugodnije iznenađenja lige Vindije u Varaždinu i upisala pobjedu 84-76. Presudila je prva četvrtina koju su Cibosi dobili 31-17. Roko Hajdinović je ubacio 29 poena. Roko Mirković je dodao 16, Noa Svoboda 15, a vrijedi izdvojiti i 10 poena i 20 skokova Filipa Kalajžića. Kod Vindije Matija Pavlic je ubacio 20 poena.

FSV je s lakoćom došao do pobjede nad drugim zadarskim predstavnikom u Jedinstvenoj kadetskoj ligi - Sonik Puntamikom. Nakon izjednačene prve četvrtine koja je završila vodstvom Sonika 25-26 Riječani u drugoj potpuno lome protivnika, dobivaju četvrtinu 34-6 i mirno privode susret kraju. Zadrani su u posljednje dvije dionice ublažili poraz na podnošljivih 95-83.

Ante Volarević je 31 poenom, 8 skokova, 6 asistencija i 4 osvojene lopte bio najbolji igrač FSV-a. Luka Ćošić j postigao 16 poena i imao 12 skokova, dok je Matej Kostić uz 15 poena imao 5 skokova i 5 asistencija. Kod Sonika istaknuli su se Šime Mrkić s 24 i Juraj Bračić s 19 poena. 

Rudeš je drugu uzastopnu pobjedu upisao u svojoj dvorani protiv KA Osijek. Bilo je 68-63, a sastav Edina Hadžića do pobjede je stigao u završnici utakmice točnije u posljednjoj četvrtini koju je dobio 16-5. Osječani su vodili 62-61 na dvije minute prije kraja kada prvo Juraj Golemac, a nakon toga i Mak Vuković zabijaju za 65:62. Vuković je utakmicu završio s 13 poena, a Tin Salopek je dodao 11. Kod gostiju Blaž Vojedilov i Marin Jurić su ubacili po 20 poena.

U dvoboju 5. kola Jedinstvene kadetske lige Split je s 82-63 svladao Cedevitu Junior. Utakmica je prelomljena u drugoj četvrtini, Cedevita je vodila 23-20, a onda je momčad Luke Škeve serijom 22-5 na odmor otišla s vodstvom 42-28. Od tog šoka gosti se nisu uspjeli vratiti, a konačni udarac "Žuti" su gostima zadali u finišu susreta. Prvo ime kod Splita bio je Antonio Šantić s 23 poena i 11 skokova, odličnu partiju pružio je Duje Lisica (17 poena, 5 asistencija), a Ivan Prug ubacio je 14 poena. Kod Cedevite prvi strijelac bio je Duje Damjanić sa 16 poena, Lovre Došen, uz 6 asistencija, ubacio je 15 poena, ali sve je to bilo premalo protiv raspoloženog i rastrčanog Splita. Kadetima Splita ovo je druga pobjeda u pet kola, poraženi su na gostovanjima kod tri prvoplasirane ekipe (Zadar, Cibona FSV), ali ovim trijumfom ostali su u igri za završnicu.