Hrvatska
Kadeti Zadra 'razbili' Cibonu: Pokazali smo svima u klubu i šire kakvo blago imamo

Kadeti Zadra 'razbili' Cibonu: Pokazali smo svima u klubu i šire kakvo blago imamo

Derbi koji to nije bio.

Kadetska selekcija Košarkaškog kluba Zadar u 7. kolu Jedinstvene kadetske lige uvjerljivo je nadigrala zagrebačku Cibonu u derbiju igranom na Višnjiku rezultatom 100 – 77.

Važna pobjeda zadarskih kadeta, kojom su zasjeli na prvo mjesto ljestvice Prvenstva Hrvatske kao jedina neporažena momčad natjecanja.

(Foto: KK Zadar)

Sjajnu formu u novoj sezoni najbolje ukazuje njihovih sedam pobjeda u nizu, kroz jednako toliko odigranih kola Jedinstvene lige za kadete. Iako se očekivao ‘tvrđi’ dvoboj u današnjem derbiju, momci Marka Selina jučer su bili izuzetno raspoloženi te praktički pitanje pobjednika riješili u prvom dijelu utakmice, obzirom kako je rezultat na poluvremenu bio 54 – 34 u korist zadarske momčadi.

Zadarski trener Marko Selin iskoristio je prigodu kako bi i ovoga puta u rotaciji uključio sve svoje igrače, ali zagrebački ‘Vukovi’ tek su posljednju četvrtinu prevagnuli u svoju korist te je dvoboj završio visokom pobjedom zadarskih uzdanica 100 – 77  (26:20, 28:14, 26:21, 20:22).

(Foto: KK Zadar)

Najistaknutiji u novoj pobjedi bili su sjajni Duje Brala s 30 poena, 9 skokova i 4 asistencije te Krševan Klarica s 28 postignutih poena, 4 skoka i 2 ukradene lopte. Zapaženu rolu odigrao je i razigravač Domagoj Horvat s 11 ubačaja, 5 skokova i isto toliko podijeljenih asistencija.

Cjelokupnu statistiku utakmice pogledajte OVDJE.

“Ovo je možda najvrjednija pobjeda do sada, najzvučnija definitivno. Očekivali smo kako će biti teška utakmica, mislim da čak nismo toliko dobro odigrali koliko na kraju rezultat sugerira, međutim imali smo fantastičan pristup kao i u svim utakmicama koje smo do sada igrali. Čestitao bi svojim dečkima, ne samo na ovoj pobjedi nego na trudu i zalaganju na svim treninzima i utakmicama koje pokazuju. Mislim da su ovom pobjedom pokazali svima u klubu, a i šire kakvo blago imamo.” – zadovoljno je komentirao nakon utakmice trener zadarskih kadeta Marko Selin.

Sljedeće 8. kolo na rasporedu Jedinstvene lige za kadete Zadru ponovno donosi dvoboj protiv zagrebačkih vršnjaka, ovoga puta protiv Košarkaškog kluba Rudeš.