Hrvatska
Kadeti Zadra uvjerljivi protiv Splita. Double-double učinak Bičića, zaigrao talentirani Božiković

Kadeti Zadra uvjerljivi protiv Splita. Double-double učinak Bičića, zaigrao talentirani Božiković

Autor: KK Zadar Photo: KK Zadar

Jedinstvena kadetska liga

Kadeti Košarkaškog kluba Zadar u prvom kolu Jedinstvene kadetske lige upisali su uvjerljivu pobjedu u derbiju Dalmacije protiv vršnjaka iz Splita rezultatom 98:70 (16:16, 32:31, 26:13, 24:10).

Iako krajnji rezultat sugerira kako je pobjeda izborena bez većih muka za mlade Zadrane, u prvom poluvremenu to i nije bio slučaj. Splićani su sjajno otvorili utakmicu i poprilično čvrstom i kompaktnom obranom tjerali Zadrane na teške šuteve koji nisu prolazili te su preko obrane gradili svoju igru, a kako tome obično i biva napad postaje nagrada za obranu. Tako je i u današnjoj utakmici nagrada nakon izjednačene prve četvrtine stigla četiri minute u nastavku kada su gosti stigli i do 10 koševa viška (20:30), a najveću prednost su dizali i do 14 koševa razlike. Potom se mladi Zadrani bude, serijom 12:0 vraćaju se u susret i pokazuju znakove svoje igre koju su prikazivali u dosadašnjem dijelu sezone te dolaze do minimalnog vodstva na poluvremenu 48:47.

Ključnom se kako to nerijetko i biva u košarci pokazala treća četvrtina u koju su igrači trenera Marka Trninića iz svlačionice ušli prepuni energije te je prvo poluvrijeme potpuno bilo anulirano, a “plavo-bijeli” su krupnim koracima gazili prema sve većem rezultatskom plusu i ka prvoj pobjedi. Da prvo poluvrijeme nije bila prava slika ove momčadi Zadra potvrdilo se i u nastavku, trener Luka Škeva nije mogao računati na širinu s klupe kakvom je raspolagao Zadar te je na kraju domaći sastav zasluženo slavio. Splićanima isto tako treba odati priznanje na odličnoj utakmici te sjajnoj borbi.

Zadrane su predovili čak sedmorica dvoznamenkastih igrača, Luka Bičić ubacio je 18 koševa uz 11 asistencija, Luka Gulan ubacio je 15 uz 7 skokova, Krešimir Marić također je dodao 15 isto kao i novi igrač u rosteru Zadra, mladi reprezentativac Alexander Božiković. Karlo Gobin ubacio je 11 poena, a podužu listu dvoznamenkastih zaključili su Matej Mamić i Šime Grbin (11 skokova) s po 10 koševa. Kod gostiju iz Splita, Matej Jukić dodao je 18 dok je kapetan Roko Jemo imao 17 poena.

Marko Trninić, trener Zadra: “Pobjedu smo, iako rezultat tako i ne govori, ostvarili na teži način. U uvodnih 13-14 minuta odigrali smo na nezadovoljavajućoj energetskoj razini prvenstveno u obrani gdje smo momčadi Splita dozvolili previše laganih poena. Kasnije, kada se energija podignula te kada smo podignuli razinu agresivnosti u obrani, poenima iz kontra napada smo se krenuli dizati te smo se tu vratili iz rezultatskog minusa do kraja prvog poluvremena. U drugom poluvremenu u svim segmentima igre pokazali smo značajno veću kvalitetu te smo tu došli do uvjerljive pobjede. Čestitam svojim igračima na prikazanom karakteru nakon lošijeg ulaska u utakmicu, a momčadi Splita na fer i korektnoj borbi.”

Luka Škeva, trener Splita: “Čestitam momčadi Zadra na zasluženoj pobjedi. Naša ekipa danas je pokazala dva različita lica, prvo poluvrijeme bilo je upravo onako kakvo smo i željeli, bili smo rastrčani držali kontrolu skoka te smo dobro zaustavljali tranzicijsku igru Zadra koja im je forte. Međutim u drugom poluvremnu, moja ekipa izašla je na parket u puno lošijem tonusu, Zadar je postao agresivniji uz puno više trke na što se nismo mogli adaptirati te je krajnji rezultat na semaforu najbolje prikazao stanje na parketu.”