Hrvatska
Drugi poraz kadetkinja

Drugi poraz kadetkinja

Autor: Branko Tabak

Nizozemke im uzele pobjedu iz ruku.

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija poražena je u trećem kolu Europskog prvenstva od Nizozemske 51-55. 

Nažalost, unatoč vodstvu od deset poena koje su imali u dvadesetoj minuti (19-19) Hrvatice nisu uspjele okruniti pobjedu s otvaranja prvenstva protiv Češke i nastaviti borbu za odličja. U završnih pedesetak sekundi prvog poluvremena Nizozemke su prepolovile zaostatak na pet poena (24-29).

Prvi je to važan trenutak ove utakmice nakon kojeg je nastavljen pad u igri Hrvatske koji je rezultirao vodstvom Nizozemski 42-38 na ulasku u posljednju četvrtinu.

Gubile su u njoj Hrvatice i 48-39, ali se i vratile na dvije minute prije kraja u vodstvo 50-51. Kada je bilo najvažnije djevojke su opet zastale, do kraja utakmice nisu ubacile niti jedan poen te su poražene. Nakon nekoliko propuštenih prilika s obje strane 41 sekundu prije kraja Sant je pri rezultatu 51-51 zabila tricu i odvela Nizozemske do ogromne prednosti (54-51). Muhl je pokušala uzvratiti tricom, a nakon njenog neuspješnog pokušaja Mandić dubi loptu. Kada je na drugoj strani Sant pogodilA jedno bacanje za 55-51 pitanja pobjednika bilo je riješeno.