Hrvatska
Kadetkinjama drama i velika pobjeda protiv Srbije

Kadetkinjama drama i velika pobjeda protiv Srbije

Autor: Branko Tabak

Ženska kadetska reprezentacija Hrvatske pobijedila je Srbiju 59-57 na Europskom prvenstvu u francuskom Bourgesu.

U subotu naše djevojke očekuje borba za 9. mjesto protiv Češke, koju su pobijedili u skupini na otvaranju prvenstva.

Utakmica protiv Srbije bila je zanimljiva šp mnogo čemu. Prvu četvrtinu obilježila je Ćurić zahvaljujući kojoj je Hrvatska povela 19-14. U drugoj apsolutna dominacija Srbije koja prvo sustiže, pa prestiže Hrvatsku i bježi na, činilo se, nedohvatljivu prednost 27-41, koliko je bilo na poluvremenu. Tu je dionicu Srbija dobila 27-8.

U završnici treće četvrtine Hrvatice daju naznake da bi mogle utakmicu učiniti zanimljivoj (40-45), a u posljednjoj dionici kreću po preokret. Zadro je pet minuta prije kraja smanjila na 49-51, no Srbija se opet odvaja na 49-55. Hrvatska preko Ćurić, Muhl i Vukšić za nepune dvije minute Hrvatsku dovode u vodstvo 58-55. Vukšić je tricom dovela Hrvatsku u vodstvo 56-55, a onda Muhl krade loptu i zabija za +3.


U završnoj minuti Nedeljkov je smanjila zaostatak Srbije na jedan poen i to s linije slobodnih bacanja.

U sljedećem posjedu lopte Hrvatska dva puta promašuje te Srbija kreće u napad za izjednačenje ili pobjedu 29 sekundi prije kraja. Prvo je promašila Deurić, pa Čorto da bi u trećem pokušaju Obratov blokirala pokušaj Nedeljkov za tricu. Dvije sekunde prije kraja očajna Nedeljkov pravi nesportski prekršaj. Muhl pogađa jedno od dva bacanja te u dodatnom napadu Hrvatska čuva loptu do kraja za pobjedu 59-57 i veliko slavlje.

Viktorija Ćurić je s 22 poena i 10 skokova bila prvo ime u sastavu hrvatske reprezentacije. Nika Muhl je postigla 14 poena uz 9 skokova i 6 asistencija. Ukrala je 7 lopti, ali jednako toliko i izgubila. Ana Mandić je uz 9 poena dohvatila 8 skokova te je imala 4 osvojene lopte.