Europa i Svijet
Hrvatska
Kadetkinje u drami nad dramama izborile četvrtfinale Europskog prvenstva

Kadetkinje u drami nad dramama izborile četvrtfinale Europskog prvenstva

Autor: Z.D. Photo: fiba.basketball

A sada moćna Belgija

U iznimno izjednačenoj i nadasve neizvjesnoj utakmici Hrvatska je prevladala za koš, odnosno polaganje Lene Bilić na asistenciju Zare Valčić sedam sekundi prije isteka vremena.

Unatoč nominalnoj izjednačenosti utakmice, valja istaknuti kako je Hrvatska ukupno bila u vodstvu preko 26 minuta, a Slovenija 7 što itekako ukazuje na smjer kojim se igra kretala. Imala je Hrvatska i vodstvo od 9 poena pet minuta do kraja utakmice (61:52) nakon polaganja Valčić, no Slovenija se uspješno vratila, izjednačila pa i povela 64:66 manje od dvije minute do kraja utakmice. Hrvatska uskoro traži minutu odmora, Zara Valčić polaže još jednom za izjednačenje na 66.66 i takav rezultat stoji na semaforu punu minutu, samo minutu do kraja, da bi Sloveniji, kako je ranije opisano, presudila Lena Bilić.

Najefikasnijom igračicom još se jednom pokazala Petra Božan s double-double učinkom od 13 poena i 14 skokova uz dvije blokade. Lena Bilić je upisala 15 poena, 7 skokova i tri osvojene lopte, Tonka Jakšić je dodala 11, a Gina Nikola Pirjak 10 poena.

Hrvatska će u srijedu, 24. kolovoza, s početkom u 19:30 igrati četvrtfinale s Belgijom koja je u osmini finala sa sigurnošću svladala Dansku (112:46) i do sada nije izgubila ni jednu utakmicu. Susret možete pratiti na SportKlubu i FIBA YouTube kanalu.