Time-out
Kakav potez velikog sportaša Hrvoja Vučića: Suci mi nisu uvažili...

Kakav potez velikog sportaša Hrvoja Vučića: Suci mi nisu uvažili...

Autor: Branko Tabak Photo: Marin Sušić/HKS

Svaka čast

Alkar je u 3. kolu FAVBET Premijer lige doživio uvjerljiv poraz od Zadra 106:73.

Utakmica je to u kojoj su igrom pozornost na sebe skrenuli mladi zadarski igrači Krševan Klarica i Ivan Njegovan, no jedan fair play potez kapetana Sinjana Hrvoja Vučića zaslužuje posebnu pozornost.

Bila je to utakmica lišena rezultatske neizvjesnosti, ali vrlo žustra i energična s obje strane. U jednom zadarskom napadu lopta je izašla izvan granica igrališta.

Suci nisu imali najbolji kut gledanja i loptu su dodijelili Alkaru, a Vučić je rukama signalizirao kako je on skrenu loptu i igrao posljednji. Kako ga suci nisu doživjeli prišao je jednom od njih i priznao da lopta mora biti za Zadar. U međuvremenu lopta je već ubačena u igru i Alkar je krenuo u napad.

Sve se odigralo vrlo brzo te je izostala i reakcija publike. Na press konferenciji domaćini su se zahvalili Vučiću na korektnom potezu, a on je rekao:

'Nisu mi uvažili, ja sam zadnji dirao loptu. Dobro, bilo je već dvadeset razlike, nije utjecalo na rezultat pa se nastavilo s igrom. Fair play je uvijek nešto čemu treba težiti, to je jednostavno jače od mene', istaknuo je kapetan sinjske momčadi.

U sportu su pobjede važne, ali ljudi poput Hrvoja Vučića važniji.

Bravo!