Europa i Svijet
Hrvatska
Kakav ritam Cedevite - u srijedu nova utakmica!

Kakav ritam Cedevite - u srijedu nova utakmica!

Autor: KK Cedevita

U 3. kolu A skupine 7Days Eurokupa Cedevita u srijedu u 20:30 sati igra protiv MoraBanc Andorre.

U 3. kolu A skupine 7Days Eurokupa Cedevita u srijedu u 20:30h igra protiv MoraBanc Andorre. Zagrepčani su u prva dva kola poraženi kod kuće od Fiat Torina i u gostima kod Darussafake. U obje utakmice bili su u dobroj prilici da izvuku pobjedu, no piše se samo 0-2 i jasno je da u ovom susretu ni ne pomišljaju na ništa drugo osim na to kako upisati prvu europsku pobjedu u novoj sezoni.

"Igramo protiv ekipe koja je izuzetno napadački usmjerena, imaju puno stranaca i igraju brzu i napadačku košarku. Opet ćemo se morati posvetiti obrani. Ako ćemo igrati dobru obranu i pametno u napadu, imamo velike šanse da pobijedimo. Moramo pobijediti tu utakmicu. Andorra je dobra ekipa. Njima isto treba pobjeda, tako da će to biti jedna prava utakmica", izjavio je trener Cedevite Jure Zdovc.

Bi li igra protiv Zvezde u nedjeljnom derbiju bila dovoljna da se pobijedi i MoraBanc Andorra?

"Teško je uspoređivati te utakmice. Ipak je to drugi stil igre. Andorra igra drugačije, tu su i strani suci, s drugim kriterijima i nikad ne znaš kako će biti. Ako se sjetite utakmice s Torinom… Teško je to usporediti. Mi definitivno moramo unaprijediti svoju igru u smislu timske igre, a i u obrani i u napadu. Nemamo puno treninga. U utorak ćemo odraditi jedan lagani trening i dobro se pripremiti psihološki i energetski. Trebat će nam energije jer oni imaju dosta talenta u napadu i bit će tu puno posla."

MoraBanc Andorra je u Eurokupu također na 0-2, a u Endesa ligi imaju omjer 1-4. Međutim, ti početni rezultati su varljivi. To je momčad u kojoj igraju Jaka Blažič, Vladimir Janković, John Shurna, Andrew Albicy, David Jelinek, Oliver Stević i David Walker.

"Stevića sam trenirao, Janković je dobar dečko, Jaku sam isto trenirao. Jelinek je talentirani skorer, tu su i Shurna, Walker i Francuz Albicy. Imaju puno stranaca. To je međunarodna momčad s dosta talenta u napadu i imaju kvalitetu."


Bi li s još jednim porazom Cedevita došla na korak od ispadanja?

"Nije baš tako. Ako se sjećate, Euroliga je prije imala ovakav sistem sa šest ekipa i bilo je puno ekipa koje su startale lošije s tri poraza pa su poslije bez problema išle dalje. Ipak je to puno utakmica, ali sigurno da će se puno lakše disati ako pobijedimo."

Chris Johnson protiv Crvene zvezde odigrao je svoju dosad najbolju utakmicu u Cedeviti, a i susret protiv Kaštela Zdovc je iskoristio kako bi Amerikancu koji se momčadi priključio posljednji dao priliku da se dodatno uigra.

"Andorra je izuzetno težak protivnik, no ne bojimo ga se. Neke utakmice smo nespretno i nesretno izgubili, ali protiv euroligaša Crvene zvezde u ABA ligi smo pokazali da se ipak možemo nositi s najboljima. Očekujem vatreno navijanje s tribina i veliku podršku naših navijača protiv momčadi prepune stranaca i vjerujem da će Andora biti magnet za prave ljubitelje košarke", rekao je Johnson.

Ulaznice za utakmicu mogu se kupiti preko sustava Eventim.hr i partnera, te na blagajni Doma sportova prije utakmice.