Europa i Svijet
Kakav šok za naše susjede, Srbija ispala s Eurobasketa!

Kakav šok za naše susjede, Srbija ispala s Eurobasketa!

Autor: Teo Cilar Photo: FIBA

Nakon što su ih dobili u Beogradu i zaustavili u pokušaju da odu na Olimpijske igre, Italija je sada napravila senzaciju i izbacila Srbiju i s Eurobasketa 2022!

Šok u Srbiji, njihova je reprezentacija poražena u osmini finala Eurobasketa 2022, bolja od njih bila je Italija rezultatom 94:86. Ovo je najveće iznenađenje Eurobasketa i teško da će do kraja biti većeg. Zanimljivo, i prve dvije utakmice današnje osmine finala su završile s potpuno istim rezultatom kao ova Srbije i Italije.  

Srbija je u prvom poluvremenu bila puno bolja, u jednom trenutku su imali 14 poena prednosti, ali kako se prvo poluvrijeme bližilo kraju, tako je Italija igrala sve bolje i došla na svega šest poena minusa. Kod vodstva Srbije 61:57 na 4:43 do kraja isključen je bio izbornik Italije Gianmarco Pozzeco, ludovao je tada talijanski izbornik po terenu, trajalo je to nekoliko minuta, a to kao da je dodatno motiviralo Talijane koji su dobili treći period i s minus dva ušli u posljednju dionicu. A onda im se otvorilo, posebno Marcu Spissuu, sijevale su trice, pobjegli su na 10 poena razlike i Srbija više nije uspjela niti malo zaprijetiti. 

Ludovao je od sreće na kraju Pozzeco, a reprezentativci Srbije su mogli samo u nevjerici gledati. Spissou je predvodio Italiju s 22 poena (trica 6/9), 6 asistencija i 4 skoka, 21 je ubacio Nicolo Melli uz 6 skokova i 4 asista, Simone Fontheccio je zabio 19 uz 5 skokova, a Achille Polonara je postigao 16 uz 8 skokova i 3 asistencije. Kod Srbije uvjerljivo najbolji Nikola Jokić s 32 poena, 13 skokova i 4 asistencije, Vasilije Micić je ubacio 16 uz 8 asistencija i 4 skoka, a jedini dvoznamenkasti uz njih bio je još samo Nikola Kalinić s 12 poena. 

Reprezentacija Italije će u četvrtfinalu igrati protiv reprezentacije Francuske.