Hrvatska
Kako do HT Premijer lige? U igri su dva mjesta i tri kluba

Kako do HT Premijer lige? U igri su dva mjesta i tri kluba

Autor: HKS - Hrvatski košarkaški savez Photo: Ivana Topić

Dubrovnik, Ribola Kaštela i Zabok

U uzbudljivoj završnici Prve muške lige Ribola Kaštela je u dva posljednja kola u zadnjim sekundama utakmica protiv Vrijednosnica Osijek (produžetak) i Omiša stigla do drugog mjesta i finala.

Još ranije nastup u finalu je osigurao Dubrovnik kao najbolja momčad lige. Zanimljivo je da je o drugom mjesto doslovno odlučila jedna lopta. Ribola i Vrijednosnice su ligu završili s jednakim brojem bodova, a u međusobnim ogledima svaka je ekipa upisala po dvije pobjede. Tako je o drugom mjestu koje vodi u finale i otvara mogućnost plasmana u HT Premijer ligu, odlučivala međusobna koš razlika. Na kraju natjecanja uz Ribolu je pisalo +1, a uz Vrijednosnice -1.

U finalu Prve muške lige Dubrovnik i Ribola Kaštela igraju na dvije pobjede. Bolja momčad ide u HT Premijer ligu, dok će poraženi dobiti drugu priliku u dodatnim kvalifikacijama s pretposljednjom ekipom HT Premijer lige, Zabokom, a HT Premijer ligu u sezoni 2023/24 igrat će bolja momčad iz dva susreta.

Finale prve muške lige započinje u subotu 13. svibnja. Druga utakmica igra se u srijedu 17. svibnja. Termin eventualne treće utakmice odredit će se naknadno (po potrebi).

KK DUBROVNIK – KK RIBOLA KAŠTELA, subota 13. svibnja 2023., Dubrovnik, ŠD Gospino polje Lienchensteinov put 10 put 10, 18:00 sati

KK RIBOLA KAŠTELA – KK DUBROVNIK, srijeda 17. svibnja 2023.,  Kaštel Sućurac, Sportska dvorana Sokolana, Braće Radić 1 b,, 19:00 sati