Hrvatska
Kako do imena svih sudionike Final Eighta kada jedan prema epidemiološkim mjerama ne smije igrati?

Kako do imena svih sudionike Final Eighta kada jedan prema epidemiološkim mjerama ne smije igrati?

Autor: Branko Tabak

Mjesec dana do Final Eighta!

Epidemiološke mjere su produžene do kraja siječnja. To znači da drugoligaški klubovi i dalje nemaju pravo na treninge i utakmice. Veliki je to problem za Hrvatski košarkaški savez i hrvatsku košarku jer se bliži vrijeme dodijele prvog trofeja, a jedan par osmine finala Kupa se, prema tim mjerama, ne može odigrati.

Naime, drugoligaš Belišće je izborio osminu finala Kupa Krešimira Ćosića te bi se trebao sastati s Hermes Analiticom kako bi se saznao sudionik Final Eighta na kojem će se za trofej boriti osam momčadi.

Kako Belišće od 26.studenoga nije u trenažnom sustavu niti igra utakmice pitanje je kako će se ova priča rasplesti jer do Final Eighta je ostalo samo mjesec dana.

- Poslali smo lokalnom stožeru zamolbu da dozvoli Belišću treniranje kako bi ljudi uopće došli u mogućnost igranja utakmicu. Tijekom sljedećeg tjedna imat ćemo konkretnije informacije oko ove utakmice, izvijestio nas je povjerenik natjecanja Dražen Orešković.

Podsjetimo, Final Eight su izborili Vrijednosnice Osijek, Adria Oil Škrljevo, Furnir, Cibona, Split i Zabok. Cedevita Junior i Zadar se sastaju se u utorak 12. siječnja u Zagrebu.