Hrvatska
Kako ispuniti „prazninu“? Zadrani bez bitnog igrača putuju u Sinj

Kako ispuniti „prazninu“? Zadrani bez bitnog igrača putuju u Sinj

Autor: Paulo Sarić

Nakon nove pauze u sastav Zadra vraća se Ivan Siriščević.

Nedjeljni poraz od Igokee u ABA ligi snažno je zabolio sve kojima su plavo-bijela boja i narančasta lopta dragi. Novi kiks na domaćem terenu, već treći ove sezone, dodatno je narušio ionako nezavidnu situaciju u kojoj se Zadrani nalaze u regionalnom natjecanju.

Što reći? Boli, jako boli! – u dvije je rečenice svoje emocije sažeo trener Jusup nakon jadranskog okršaja i dodao – trebat će nam neko vrijeme da dođemo sebi nakon ovog poraza.

Srećom, dani brzo prolaze, a novi od njih donosi okršaj hrvatskog prvenstva. Onoga gdje je situacija (gotovo) dijametralno suprotna. Gleda li se samo plasman zadarskog sastava u HT Premijer ligi život je bez sumnje lijep, okupan rozim tonovima dokle god vam pogled seže.

Naravno, realnost je potpuno drugačija.

Prvo mjesto na ljestvici domaće lige posljedica je nekvalitete košarke koju prikazuju klubovi od Prevlake do Dunava, „posoljene“ stavljanjem većeg naglaska na regionalna natjecanja od strane praktički jedinih konkurenata Cibone i Splita.

Najvažnije, koliko god to nitko neće izrijekom priznati, svjesni tu toga i u zadarskom klubu.

Moram reći da je većina igrača psihološki prazna zbog nesretnog poraza od Igokee u nedjelju – kao prvu rečenicu u najavi večerašnjeg susreta protiv Alkara kazao je mladi Jan Palokaj.

FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Iskreno. I razumljivo.

S opaskom.

Trebamo krenuti naprijed. Ući ćemo maksimalno ozbiljno u utakmicu. I sami znamo kako je bilo u kupu gdje smo maksimalno teško došli do pobjede, tako da sam siguran da ozbiljnosti i agresivnosti neće nedostajati i da će naša kvaliteta u konačnici doći do izražaja – uvjeren je mladi Zagrepčanin.

Zdravstvena situacija i dalje je daleko od idealne. No, stvari polako idu na bolje.

Vratio nam se Siriščević, no vidjet ćemo koliko će nam moći pomoći s obzirom na to da se tek vraća nakon ozljede. Gilbert je još uvijek pod znakom upitnika zbog bolesti koja ga je spriječila da nastupi u nedjelju – zaključio je Palokaj.

Utakmica se igra večeras, s početkom u 19 sati u Gradskoj športskoj dvorani „Ivica Glavan-Ićo“.