Hrvatska
Regija
Kako izdresirati „Zmaja“? „Svaka utakmica, svaka lopta i svaka minuta nam je od velike važnosti“

Kako izdresirati „Zmaja“? „Svaka utakmica, svaka lopta i svaka minuta nam je od velike važnosti“

Autor: Paulo Sarić

Zadar je ove sezone bez pobjede na gostujućem terenu.

Težak zadatak očekuje Zadrane u Ljubljani. Četiri kola prije kraja ABA lige momčad Danijela Jusupa nalazi se na začelju regionalnog natjecanja odakle pogled puca prema ambisu, a da bi se on izbjegao bit će potrebno upisati još tri pobjede do kraja. Prva prilika je obračun s Cedevitom Olimpijom koja se bori za ulazak u doigravanje.

Mjesta za kalkulacije nema.

Ovaj tjedan smo dobili malo zraka za trening, pa smo podigli intenzitet, dok smo neke igrače odmorili. Pripremamo se kao za svaku utakmicu i nadam se da ćemo biti blizu našeg maksimuma – izjavio je trener Zadra i kazao riječ-dvije o večerašnjem suparniku – podigli su agresivnost u obrani na zadnjoj utakmici protiv FMP-a i trebamo vidjeti kako ćemo se snaći u tim okolnostima. Pronašli su prostor za napredak u obrani i stavili su akcent na defenzivni dio terena. Koliko sam vidio, tu su napravili značajan pomak. Promijenili su trenera, a to valjda ide jedno s drugim, jer svaki trener donese nešto svoje.

FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Težine izazova svjestan je i kapetan Ive Ivanov koji zna da njegova momčad mora ići na iznenađenje.

Cedevita je na papiru veliki favorit, ali svi se bavimo istim sportom. Svi treniramo cijeli život. Oni su kući izgubili od Primorske i nisu nepobjedivi na svom terenu. Vjerujem da ćemo odigrati jako dobru utakmicu i vratiti se s dva boda – rekao je 34-godišnji Zadranin i dodao – vjerujem da će svaki igrač dati sto posto od sebe. Nalazimo se u teškoj situaciji, svaka utakmica, svaka lopta i svaka minuta nam je od velike, velike važnosti. Svi momci su svjesni u kakvoj se situaciji nalazimo i moramo dati sve od sebe za pozitivan rezultat.

FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Nadu koliko-toliko podgrijava dobra predstava s kraja studenoga kada je Olimpija parket Krešinog doma napustila pognutih glava, ispraćena s čak 38 poena minusa. Ipak, ta će utakmica poslužiti i kao dodatni motiv Ljubljančanima da saperu gorak okus najtežeg poraza u sezoni.

Protiv stvarno jakih momčadi smo pokazali da možemo igrati dobru košarku. Cedevita Olimpija je promijenila trenera, protiv FMP-a sam vidio da igraju puno bržu i agresivniju košarku. Ne znam je li u pitanju šok kao posljedica dolaska novog trenera, ali sigurno da će kod njih postojati dodatni motiv i „osveta“ da nam se revanširaju za našu pobjedu na Višnjiku – zaključio je Ivanov.

Utakmica se igra u dvorani Stožice, s početkom u 18 sati.