Hrvatska
Regija
Kako je metla 'zeznula' Zadrane i razveselila – Šibenčane?

Kako je metla 'zeznula' Zadrane i razveselila – Šibenčane?

Autor: Paulo Sarić

Pomaknuti termini razigravanja za ostanak među jadranskom elitom.

Jučer je stigla službena potvrda onoga o čemu se šuškalo posljednjih nekoliko dana. ABA liga je pomaknula termine razigravanja za ostanak u elitnom razredu regionalne košarke deset dana unaprijed. Stoga će Zadrani u 'spas sezone' krenuti već u srijedu 17. travnja u 17 sati.

Razlog promjeni termina su 'metle' u play-offu Druge ABA lige radi kojih su momci iz jadranskog potpalublja ranije završili sa svojim obvezama i oslobodili prostor za raniji početak razigravanja. Naime, makedonski je MZT s 2-0 izbacio sarajevske Sparse, dok je Sixt Primorska identičnim rezultatom svladala Borca, da bi slovenski sastav svoj primat među drugoligaškom konkurencijom potvrdio s tri uvjerljive pobjede u izravnom okršaju za ulazak u „društvo velikih momaka“.

Kako ove promjene utječu na Zadrane?

Dalmatinci su informaciju o promjeni termina neslužbeno dobili nekoliko dana prije svekolike košarkaške javnosti, no znajući da trener Ante Nazor već tjednima kao papiga ponavlja da susrete domaćeg prvenstva protiv Alkara, Hermesa i Cedevite koristi kao pripremu za, kako je sam rekao, utakmicu sezone i imajući u vidu prošlotjednu predstavu u Zagrebu sigurno je da bi mu dodatnih deset dana dobro došlo.

William Magarity na parket se vraća jedan dan - prekasno (Šime Zelić, Basketball.hr)

S druge strane, promjena termina znači i raniji završetak jadranskih obveza. Eventualna 'majstorica' igrala bi se u utorak 30. travnja čime se otvara prostor za neometan početak doigravanja hrvatskog prvenstva.

Možda i u tom grmu leži zec?

Čitavom raspletu situacije najviše se mogu radovati Šibenčani koji se trenutno nalaze u borbi za osmu poziciju koja vodi u doigravanje HT Premijer lige. Međusobni susret 'Građana' i Zadra trebao bi se igrati u subotu 20. travnja, točno u rupi između dvaju abaligaških obračuna. I dok je teško očekivati da će igranje u tom ritmu stvoriti fizičke probleme Zadranima, iskustvo nas uči da se momci iz Donatovog grada teško 'šaltaju' s regionalnih na domaće obaveze.

Potvrđuju to ne samo gostujući porazi od Zaboka, Hermesa i Vrijednosnica, već i teško izborene pobjede nad Škrljevom, Splitom i Goricom.

Stoga je jučer na dvoboj na Baldekinu bačeno potpuno novo svjetlo…