Hrvatska
Kako preveslati 'mornare' i sačuvati drugo mjesto

Kako preveslati 'mornare' i sačuvati drugo mjesto

Autor: KK Cedevita

Cedevita dočekuje 'sigurnog' Mornara.

U posljednjem kolu regularne sezone ABA lige Cedevita će u petak u 18:00 sati u Domu sportova ugostiti Mornar. 

Momčad trenera Slavena Rimca trenutno se na tablici nalazi na drugom mjestu, a da bi ondje i ostala te u polufinale doigravanja ušla s prednošću domaćeg terena treba joj ili pobjeda protiv Mornara ili domaći poraz Budućnosti VOLI protiv Cibone.

Mornar je trenutno osmi s omjerom 8-13. Ne mogu do doigravanja, a osigurali su i ostanak u ligi, tako da u Zagrebu mogu odigrati opušteno.

"Sigurno neće biti lagana utakmica. Mornar je rasterećen. Pobjeda ili poraz, njima ne znači ništa, tako da neće imati neki pritisak i sigurno će se željeti što bolje prikazati. Mi moramo biti maksimalno oprezni, igrati našu igru, zaustaviti njihove šutere, koji su najveća prijetnja, i onda se možemo nadati dobrom rezultatu", izjavio je trener Cedevite Slaven Rimac.

Centar Karlo Žganec svjestan je važnosti trenutka: "Sigurno da bi bila šteta da ispustimo drugo mjesto u zadnjem kolu na domaćem terenu. Stoga tu utakmicu trebamo shvatiti ozbiljno i ući maksimalno da ne bi imali problema."

U 11. kolu ABA lige Cedevita je 15. prosinca 2018. godine u Baru Mornar svladala teškom mukom sa 103:102. Zagrepčani su tada napravili preokret u zadnjoj četvrtini, koju su dobili 25:16.

"Na kraju smo tamo iščupali pobjedu, a gubili smo dvadesetak razlike. To je momčad koja ima vrhunske šutere i, ako joj dozvoliš da igra, može dobiti svakoga. Tako da sigurno nisu za podcijeniti i moramo ih ozbiljno shvatiti."

Pobjeda rezultatom 98:70 u prošlom kolu na gostovanju kod Olimpije pokazala je koliko Cedevita može.

"Slažem se. Sada imamo cijeli tjedan za pripremu svake utakmice i stvarno jako dobro radimo na treningu. To se i pokazalo u Ljubljani, gdje smo odigrali dobru utakmicu, i nadam se da će tako biti i u petak", rekao je na kraju Žganec.

Cedevita će protiv Mornara nastupiti u punom sastavu.

Ulaznice za utakmicu mogu se kupiti preko sustava Eventim.hr, na prodajnim mjestima Eventima, kao i na blagajni dvorane prije utakmice.