Hrvatska
Kakva drama! Dinamo nakon produžetka slavio protiv Bosca i ušao u HT Premijer ligu

Kakva drama! Dinamo nakon produžetka slavio protiv Bosca i ušao u HT Premijer ligu

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić

Bosco ima još jednu priliku

Zagrebački Dinamo novi je član HT Premijer lige. U trećoj odlučujućoj utakmici finala doigravanja Plavi su u pravoj drami nakon produžetka u KC Dražen Petrović pred 1500 gledatelja slavili protiv Bosca 79:78 i tako se domogli elitnog ranga naše košarke. Boscu novu šansa predstoji kroz dodatno razigravanje sa Sonik Puntamikom iz Zadra, a prva utakmica igra se u petak u Zadru.

Dinamo je poveo na startu 7:2, a uz 7 poena Ante Krapića gosti su dobili prvu četvrtinu 19:15. Drugu četvrtinu momčad Marija Štirjana otvara serijom 6:0, a nakon što je Luka Cvitanović zabio koš i dodatno bacanje bilo je 24:21. Krapić i Luka Katura su vratili prednost Boscu (25:30), a na poluvremenu poslije koša Petra Babića sastav Ivana Tomasa je imao +3 (34:31). Obje momčadi su u prvom dijelu pogodile tek dvije trice iz trinaest pokušaja.


Treću četvrtinu opet bolja otvara Dinamo koji uz pet poena Josipa Škare vodi 36:34, a Bosco je već nakon nešto više od dvije minute ispunio bonus. Najbolji igrač Dinama Hrvoje Garafolić nije promašio ni jednu loptu što je domaćinima donijelo +6 (57:51) na ulasku u posljednju četvrtinu. Andrej Matić i Ante Smolić vraćaju Bosco u egal (59:59). Domaćini su opet otišli na plus 6 (67:61) nakon trice Cvitanovića i koša Škare uz dodatno bacanje koje je zabio Ivan Nakić Vojnović. Nije se Bosco predavao već na krilima Petra i Luke Babića serijom 10:2 poveo 71:69. Izjednačio je Garafolić na asistenciju Cvitanovića (71:71), a pravu dramu smo vidjeli u posljednjoj minuti. Nakon promašaja Markote i Smolića priliku da riješi utakmicu imao je Petar Babić koji je izborio nesportsku pogrešku Garafolića. Babić je prvo promašio oba bacanja, a onda i šut u posljednjoj sekundi čime se ušlo u produžetak.

Tricom Damira Markote Dinamo je poveo u produžetku 74:71, a ali je odgovor Bosca stigao u seriji 7:0 gdje je tricu i dvicu ubacio Katura. Činilo je da je Bosco bliže pobjedi, ali nakon što je Garafolić zabio bacanja, a Katura i Markota promašili tricu ključnim se pokazao koš uz dodatno bacanje Davida Ušića za 79:78. Imao je Bosco posljednji napad, ali trica Smolića nije ušla čime je moglo početi veliko slavlje Dinama i njegovih navijača.

Garafolić je s 25 poena (šut 8/8) uz 9 skokova predvodio Dinamo. Škara je ubacio 13, a Ušić 12. Kod Bosca Katura je ubacio 17, a Petar Babić i Smolić (10sk) po 15.