Hrvatska
Kakva drama! Šibenka izgubila 'nemoguće', Sinj slavi McGlynna

Kakva drama! Šibenka izgubila 'nemoguće', Sinj slavi McGlynna

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: AB foto digital

Šibenka je imala i 16 poena prednosti

Alkar se vratio doslovno iz mrtvih. Teško je drugačije opisati utakmicu u kojoj je sinjska momčad odigrala kriminalnih 30 minuta, a zatim “poludila” u četvrtoj četvrtini i uz 38 postignutih koševa i gotovo sa zvukom sirene, ubačajem McGlynna, stigla do ogromne pobjede, piše Ferata.hr

Otvaranje susreta otišlo na stranu Šibenke pa je u petoj minuti Krstić bio primoran pozvati minutu odmora pri rezultatu 10:4. Loše su domaći branili reket, odakle su Šibenčani poentirali kako su htjeli, međutim, tu problemima Sinjana nije bio kraj. Čim su se domaći malo povukli u reket krenula je tricaška serija gostiju koji su za čas ostvarili i ogromnih plus 16 (18:34). Još veću katastrofu spriječio je McGlynn nizom ubačaja, ali 34 primljena koša za deset minuta igre u svakom slučaju su bila poražavajuća.

Alkar se početkom druge četvrtine spustio na minus deset, činilo se da hvata ritam, međutim, tada Pleadin pogađa dvije vezane trice i opet Šibenku odvodi do plus 16. I dok je Alkar bio potpuno van ritma i igrao van svake pameti, Šibenka je koristila baš svaku situaciju i bez problema držala veliku prednost. Ipak, u završnim minutama prvog poluvremena Alkar se pribrao, odigrao bitno bolje i došao do svega minus pet, ali tada gosti opet potežu dvije trice (devet ukupno!) preko ruke i s 11 viška odlaze na odmor.

Nezadrživ je poslije povratka s odmora bio Rebić, probijao je obranu kao šilo i lakoćom polagao te tako i dalje držao Šibenku u debelom vodstvu. U 26. minuti opet je semafor pokazao 16 viška za goste, a s tek dva manje su Šibenčani okončali treći period igre (62:76).

Agresivniji nastup Alkaru je donio novu priliku, Šibenik je usporio, što je u 33. minuti značilo i svega šest razlike, koliko je zahvaljujući nezaustavljivom Gilbertu bilo i dvije minute poslije. Tri minute prije kraja Alkar stiže i do minus pet, probudila se nada u preokret, a pogotovo nakon McGlynnovih bacanja kojima se Sinjani, dvije minute prije kraja, približavaju na minus tri.

Ušlo se potom u mrtvu trku. Koš na koš, sve do završnih sekunda u kojima se Alkar uspio obraniti, odnosno Arslanagić je promašio otvorenu tricu pri rezultatu 98:98, da bi zadnji napad u ruke uzeo McGlynn koji čeka do samog kraja, ulazi u reket te iz kontakta pogađa za veliku pobjedu

Alkar – Šibenka 100:98 (21:34, 23:21, 18:21, 38:22)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo. Gledatelja: 80
Suci: Josip Radojković, Leo Roglić, Denis Bajramović

Alkar: B. Jurela, Louiserre (7), Mastelić, Gizdavčić (2), Putnik, Krstanović (2), Lukačić (8), Šarić (6), Tomašević, Vučić (15), McGlynn (26), Gilbert (34).

Šibenka: Arslanagić (6), Rebić (23), Gulin (7), Bašić (12), Grgurica, Solomun (11), Antić, Jambrović (13), Pleadin (18), Paić (8).

Standings provided by SofaScore LiveScore