Europa i Svijet
Hrvatska
Kakva večer Luke Dončića i Nicka Calathesa!

Kakva večer Luke Dončića i Nicka Calathesa!

Autor: Branko Tabak

Baskonija razbila i Žalgirisa!

Protekla noć donijela nam je četiri utakmice Eurolige. Maccabi Tel Aviv hrvatskog stručnjaka Nevena Spahije je slavio na gostovanju kod Himkija 69-77. Utakmica je cijelo vrijeme bila na vagi koja je češće vukla na Maccabijevu stranu. S 19 poena izraelsku momčad je predvodio Pierre Jackson. Alexey Shved ih je za Himki postigao 21 uz čak 7 izgubljenih lopti.

Anadolu Efes je nakon dvije povezane pobjede nesretno poražen od kuće od Panathinaikosa 81-82. Dvije sekunde prije kraja šut za pobjedu Perasovićeve momčadi nije iskoristio Errick McCollum koji je zaustavljen blokadom.

Hrvatski reprezentativac Krunoslav Simon za Efes je postigao 6 poena uz 4 skoka i 4 asistencije. Nick Calathes je za Pao zabio 29 poena uz 9 skokova i 10 asistencija, uključujući ključnu tricu pri rezultatu 79-79.


Baskonija je nakon Reala razbila i Žalgirisa i to na gostovanju 77-97. Thornike Shengelio i Rodrigue Beaubois s po 19 poena predvodili su Baske do nove treće pobjede u sezoni.


Real se za težak poraz od Baskonije, a potom i prvenstveni od Barcelone iskupio visokom pobjedom protiv Unicaje 89-57. Ponovno je briljirao Luka Dončić s 13 poena, 10 skokova i 6 asistencija.