Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
„Kao 1989.“ – Split i Maccabi za naslov

„Kao 1989.“ – Split i Maccabi za naslov

Na rasporedu je završni dan jakog juniorskog turnira u Splitu.

Nakon drugog dana trećeg izdanja HEP turnira europskih prvaka dvije su momčadi neporažene. Riječ je o domaćinu Splitu i izraelskom Maccabiju. Žuti, u oba slučaja, upisali su pobjede protiv Cibone i Partizana te će danas u međusobnom dvoboju odlučiti o pobjedniku prestižnog juniorskog turnira.

Momčad iz Tel Aviva jučer je bez većih poteškoća svladala Vukove, dok je Split s 85-69 nadvisio Beograđane. Bila je to vrlo dobra predstava momčadi Miana Karakaša pred gotovo tisuću gledatelja na Gripama.

- Za ovo smo trenirali. U svakoj utakmici dajemo sve od sebe i sada smo nagrađeni za to - kazao je Ante Kokan, koji je svojim koševima odveo Splićane na plus 20 nakon čega nije bilo povratka za srbijanski sastav.

Prvi strijelac jučerašnje utakmice bio je Gabriel Marić s 18 koševa, jedan manje postigao je Ivan Vrgoč, a zapaženu rolu imali su Lovre Runjić i Roko Gizdavčić. Split je vodio gotovo cijelo vrijeme, a otpor Partizana je slomljen krajem treće četvrtine.

- Svaka čast mojim momcima, dali su sve od sebe. Užitak je igrati pred ovoliko gledatelja. Sada nam je ostala utakmica s Maccabijem koji je uz nas pokazao najviše na parketu - rekao je trener dalmatinske momčadi Milan Karakaš.

Današnji program započinje u 16 sati utakmicom Cibone i Partizana, dok će o konačnom pobjedniku splitskog turnira u 18 i 30 odlučiti domaćin i izraelski Maccabi. U međuvremenu, s početkom u 17.30h održat će se i natjecanje u tricama i zakucavanju gdje će publika moći uživati u izvedbama mladih i talentiranih košarkaša.