Hrvatska
Kao da je s Marsa: Gripama je odzvanjalo "Pavle, Pavle"

Kao da je s Marsa: Gripama je odzvanjalo "Pavle, Pavle"

Split svladao Zabok.

Split je pobjedom zaključio regularni dio sezone na Gripama, prije doigravanja ostala je još utakmica protiv Alkara u Sinju. U 21. kolu HT Premijer lige "Žuti" su svladali Zabok s 82:64 (24:11, 22:24, 17:15, 19:14). Od samog početka bila je to utakmica u jednom smjeru, prema pobjedi Splita. Zabok je sredinom treće četvrtine bio na minus 6 (54:48), ali to je bio samo kratkotrajni bljesak. 

U dominaciji Splićana (pet igrača s dvoznamenkastim učinkom) prednjačio je Pavle Marčinković, koji je bio na korak do "triple-doublea", uz 14 ubačenih poena imao je po 9 skokova i asistencija.

.- Kad Pavle izgleda kao da je s Marsa - kratko je komentirao trener Zaboka Ivan Tomas. Na njegove riječi nadovezao se Splitov trener Ante Grgurević.

- Naglasio bih devet asistencija, ali i učinak u obrani, koji je bio nemjerljiv. Toliko energije potrošiti, to je za čestitati - kazao je Grgurević. O Marčinkoviću su sve rekli i navijači, Gripama je odzvanjalo "Pavle, Pavle" kada je u posljednjoj minuti izašao s parketa.

Odlično je odigrao i Mate Kalajžić (17 poena, 5 skokova), Mike Cobbins je opet imao "double-double" (10 skokova, 10 poena), Mateo Kedžo je za 14 minuta ubacio 14 poena, a Lovre Runjić ubacio je 11 poena. - Kad u obrani od početka krenemo kako znamo, lakše je igrati. Zabok je nezgodan jer cijela petorka ima šut za tri poena. Za naš sastav to je nezgodno braniti, ali smo dobro branili i dobili samopouzdanje. Ali kad pomislimo da je gotovo, onda protivniku damo zraka - kaže Grgurević.

Tomas je bio vidno razočaran onim što je odigrala njegova momčad.

- Baš smo siromašno i uplašeno odigrali. Nisam zadovoljan. Cedevita je priča za sebe, Cibona je jaka, a protiv svih ostalih ekipa se može igrati ako vlada disciplina i fajterski pristup. Morao bi biti gušt igrati u ovoj dvorani, pokušati pobijediti Split, to se pamti cijeli život. Ako ikada možeš dobiti na Gripama, to je sada kad imaju puno mladih igrača - zaključio je Tomas.