Europa i Svijet
Regija
Kapetan napustio Crvenu zvezdu

Kapetan napustio Crvenu zvezdu

Autor: Paulo Sarić

Prema pisanju službene stranice beogradskog kluba Mitrović bi u narednoj sezoni trebao postati suigrač našega Leona Radoševića.

Crvena zvezda u istome je danu ostala bez dvojice bitnih igrača. Nakon Charlesa Jenkinsa koji je sporazumno raskinuo ugovor s beogradskim klubom i trebao bi odlaskom u Himki regionalnom šampionu donijeti odštetu od 100 000 dolara, iz glavnog grada Srbije je otišao i kapetan Crveno-bijelih Luka Mitrović.


Mitrović je rođen u Novom Sadu gdje se počeo baviti košarkom, a sa 16 godina je prešao u redove Hemofarma u čijem je dresu dobio svoje prve seniorske minute. Ubrzo odlazi u Crvenu zvezdu gdje se zadržao punih pet sezona tijekom kojih je postao i kapetan srbijanskog euroligaša. Dobre igre u dresu srbijanskog prvaka donijele su mu i odabir na NBA draftu 2015. godine od strana Philadelphia 76sa, no već nakon 15-ak dana je zamijenjen u Sacramento Kingse. Ova je zamjena bitna i zbog toga što je klub Darija Šarića njome dobio pravo zamijene izbora na ovogodišnjem draftu s kalifornijskom momčadi što je na koncu, nakon razmjene s Boston Celticsima, rezultiralo prvim odabirom.

Tijekom pretprošle sezone Mitrović je doživio tešku ozljedu koljena, a nakon uspješnog oporavka produžio je ugovor s beogradskim sastavom do kraja naredne sezone. Upravo je na ime trajanja ugovora svome klubu uprihodovao 220 000 eura od jučerašnjeg transfera u Bamberg, javljaju službene stranice kluba. Iako potvrde transfera s njemačke strane još uvijek nema izgleda da je sve gotovo i da će Crvena zvezda za igrača koji je u prošloj sezoni Eurolige bilježio 4.1 koš i 2.3 skoka dobiti lijepu odštetu.