Hrvatska
Kapetan napustio 'Žutu podmornicu' i vratio se u staro jato

Kapetan napustio 'Žutu podmornicu' i vratio se u staro jato

Autor: Paulo Sarić

Povratak kod Josipa Sesara.

Lanjski kapetan Jazina Marin Zrnić pronašao je novi klub. Visoki Zadranin napustio je ekipu Luke Bujasa te će naredne sezone nositi dres novopečenog premijerligaša KK Gorica.

- Zadovoljan sam jer se vraćam kod Sekija (Josip Sesar, op.a.) koji je jedan od mojih najdražih trenera. U Gorici me čeka skoro ista ekipa s kojom sam igrao prije nekoliko godina, otprilike 80 posto igrača je isto i vjerujem da ne bi smjelo biti problema s prilagodbom – kazao je 29-godišnji visoki igrač.

Zrnić je karijeru započeo u redovima Puntamike, tadašnjeg Borika, nakon čega je tri sezone proveo u Voštarnici da bi na jesen 2010. preselio u Križevce. Već prve sezone u Prigorju izborio je plasman u A1 ligu gdje se zadržao dodatne dvije godine prije nego se ujesen 2013. vratio tamo gdje je sve počeo – u redove Borik Puntamike.

Prije tri godine prvi je put obukao dres Gorice u kojoj je proveo jednu sezonu, da bi preko Zaboka prošle godine došao u 'Žutu podmornicu' gdje je odmah postao kapetan.

Iako je prošle sezone s 12,9 koševa u prosjeku bio ponajbolji i svakako najkonzistentniji igrač svoje momčad nije joj uspio pomoći za izbori ostanak u elitnom razredu hrvatske košarke. Trener Bujas ga je želio u svojim redovima i ove sezone, no do tog ipak nije došlo.

- S Jazinama nisam imao nikakvih nesuglasica. Na početku sam im rekao da čekam bolju ponudu i da sam u protivnom spreman pomoći. Imao sam nekoliko opcija, a na koncu je iz privatnih razloga prevagnuo odlazak i život u Zagrebu – pojasnio je visoki Zadranin.

Zrnić će svoj debi, ili bolje rečeno povratak, u dres Gorice imati u prvom kolu HT Premijer lige u subotu 6. listopada na Baldekinu.