Hrvatska
Kapetan ostaje kapetan

Kapetan ostaje kapetan

Autor: KK RIbola Kaštela KK Ribola Kaštela Photo: KK Ribola Kaštela

Doma je najljepše

Organizator Riboline igre, 24-godišnji Josip Vidović, nastavlja s igranjem košarke u našem klubu. Kapetan ekipe povest će svoje suigrače i u izazove novog natjecateljskog ciklusa 2024/25, a vjerovali ili ne, biti će to njegova već deveta seniorska sezona.

''Drago mi je što ostajem dio svog kluba i naredne sezone. Godine više i ne brojim, ali sigurno je da mi je kod kuće najljepše. U ime ekipe želim zahvaliti na svemu i poželjeti Anti i Mateu miran odmor na kraju igračke karijere. Uz veći broj lanjskih članova ekipe, nekoliko povratnika i novih igrača, želimo nastaviti s kvalitetnim nastupima u Prvoj ligi. Zasigurno nam je cilj ponovno biti u vrhu i sljedeće sezone i na tome ćemo naporno raditi. Nadam se da će ekipa ovaj put imati više sreće s zdravljem i da ćemo izbjeći brojne ozljede koje su nas pratile prošle sezone. Nadam se i što većem broju gledatelja na Sokolani kako bi mlada ekipa imala dodatnog igrača na domaćem terenu'', kazao je kapetan Ribole Kaštela.

Podsjetimo, svoje prve seniorske minute Josip je upisao u sezoni 2016/17. Tada je naša prva momčad, preko A-2 lige Jug pa Kvalifikacijske lige za ulazak u Premijer ligu, uspjela po treći put u klupskoj povijesti ući u najviši razred hrvatske košarke. 

Nakon svoje druge seniorske sezone, provedene u Premijer ligi, Josip je nanizao još i šest prvoligaških, a s vremenom je postao i kapetan te jedan od glavnih nositelja igre i rezultata svoje momčadi. Tako je u prošloj sezoni na terenu u prosjeku provodio po 30 minuta po utakmici, a protivnicima je ubacivao po 7.7 poena uz 5.4 uspješnih dodavanja što ga je činilo petim strijelcem ekipe i najboljim dodavačem.