Hrvatska
Kapetan ostaje na brodu: Marko Ramljak potpisao novi ugovor sa Zadrom

Kapetan ostaje na brodu: Marko Ramljak potpisao novi ugovor sa Zadrom

Autor: KK Zadar Photo: Andrej Jančijev

Nakon Jusupa potpisao i Ramljak

Kapetan aktualnog prvaka Hrvatske Marko Ramljak ostaje igrač KK Zadar. Nakon što je suradnju s klubom za sljedeće dvije sezone potpisom potvrdio trener Danijel Jusup, isto je napravio i Ramljak, jedan od ključnih Jusupovih igrača na parketu i u svlačionici.

- Ideja je zadržati kostur šampionske momčadi, neće biti lako, ali to je naša obveza, istaknuo je Jusup i odmah krenuo s poslom. Prvi zadatak je uspješno obavljen, produžena je suradnja s jednim od nositelja igre.

Posušanin Marko Ramljak je svoj profesionalni košarkaški put započeo u Zadru 2010. godine, a nakon šest sezona provedenih u gradu košarke nastavio ga je igrajući za Cedevitu, Zrinjski, Cibonu, Balkan Botevgrad, Torun, Posušje i OKK Spars. Vratio se na Višnjik početkom prošle sezone koju je okrunio naslovom prvaka države i to u ulozi kapetana.

U ožujku je napunio 30 godina te je donio odluku da i sljedeća dva rođendana proslavi u Zadru.

- Naš kapetan Marko Ramljak na obostrano zadovoljstvo potpisao je dvogodišnji ugovor s klubom. Marko je bio važna karika u postizanju prošlogodišnjih rezultata i osvajanja prvenstva Hrvatske. Nakon trenera Danijela Jusupa potpisali smo i Marka Ramljaka s ciljem zadržavanja okosnice ekipe iz prošle sezone, rekao je po obavljenom poslu sportski direktor KK Zadar Denis Pleslić.

Podsjetimo, dvogodišnji ugovor s klubom nedavno je potpisao i 27-godišnii Čakovčanin Patrik Jambrović, jedan od ključnih igrača Šibenke u sezoni 2022/23.