Hrvatska
Karačić se oporavio i najavio Dubrovnik: Nitko nije očekivao da će imati 0:3

Karačić se oporavio i najavio Dubrovnik: Nitko nije očekivao da će imati 0:3

Autor: BB.hr/Cedevita Junior Photo: KK Cedevita Junior/Marin Sušić

Cedevita Junior u Gospinom polju

Košarkaše Cedevite Junior nakon poraza od Splita očekuju gostovanja u Dubrovniku i Tivtu u sklopu 4. kola Favbet Premijer lige, odnosno 3. kola ABA 2 lige.

Ivan Karačić se nakon ozljede i propuštene utakmice protiv MZT-a vratio u roster Juniora protiv Splita i s 11 koševa te 3 skoka za 17 minuta bio jedan od boljih. Za Dubrovnik smatra kako nisu momčad za podcijeniti, bez obzira na nešto lošiji ulazak u sezonu: "S obzirom da se radi o vrlo dobroj momčadi, nitko nije očekivao da će imati 0:3. Vjerujem da će u subotu na domaćem terenu biti puno agresivniji, čvršći i motiviraniji iz jednostavnog razloga što još nisu pobijedili utakmicu. Sigurno da će napraviti sve da protiv nas ostvare svoju prvu pobjedu, ali vjerujem kako ćemo igrom i energijom odgovoriti i osigurati da se to ne dogodi i da ćemo se nakon Splita vratiti na pobjednički kolosijek."

Trener Dino Repeša vidi ova gostovanja na jugu Hrvatske kao savršenu priliku za dodatnim jačanjem kohezije unutar ekipe: 

"Što bi euroligaški fanovi rekli, double-round week za nas, ali idemo u Dubrovnik u pozitivnom ozračju jer ćemo vidjeti malo sunca i mora iako nas čeka jako teška utakmica protiv protivnika koji sigurno neće htjeti upisati još jedan poraz nakon 0:3. Domaćinska su ekipa koja igra jako dobro u svojoj dvorani, međutim imali su dosta izmjena u rosteru i neka nova lica poput Blatančića i Workua a izgubili su Vujičića koji im je bio ključan u napadačkom dijelu. Za pobjedu trebamo smanjiti broj izgubljenih lopti koji je protiv Splita bio previsok te puno bolje kontrolirati skok." 

Utakmica u Dubrovniku je na rasporedu u subotu od 19 sati.

Standings provided by Sofascore