Hrvatska
Karakaš: Iza nas je odlična sezona i možemo biti ponosni na nju, hvala i mom prethodniku Skelinu

Karakaš: Iza nas je odlična sezona i možemo biti ponosni na nju, hvala i mom prethodniku Skelinu

Autor: Saša Ćirić

Strateg Splita nakon finala.

Splitskog stratega Milu Karakaša ulovili smo pri spremanju opreme u prtljažnik autobusa, netom nakon ceremonije dodjele pehara i medalja novom prvaku Hrvatske. Premda je od teškog poraza njegove momčadi prošlo tek nešto više od pola sata, djelovao je spokojno. Obrazložio je i zašto je tome tako.

"U ovom trenutku ne mogu reći niti da sam previše tužan, niti da sam previše ljut. Na kraju dana, Zadar je apsolutno zasluženo pobijedio. Mi, realno, u ovoj utakmici nismo nikad ni imali priliku. Krenuli smo potpuno suprotno dogovoru, dok je Zadar izdominirao u skoku čime su automatski dobili puno dubine i samopouzdanja. Mi smo ciljali na što duži ostanak u egalu, što bi s ovako ispunjenom dvoranom stvorilo određeni pritisak momčadi Zadra. Na našu žalost, to se nije ostvarilo i ovo je više no zaslužena pobjeda Zadra. Gledajući cijelu sezonu, oni su ipak bili najbolja momčad i s pravom nose titulu prvaka."

Kakav osjećaj je imao u trenutku spoznaje da se dvorana puni? Mnogi bi takvu situaciju gledali kao bezizlaznu, ali Karakaš je pronašao dodatni motiv.

"Meni je, najiskrenije, bio gušt. Obožavam takvu atmosferu i ovakvu publiku. Ne mogu reći da je publika bila prevaga, realnost je da se u prve dvije utakmice igralo pred praznim tribinama pa je Zadar i u takvim uvjetima bio iznimno dominantan, osobito u prvoj. Svakako daju dodatan motiv i krila, ali dobrim dijelom smo si sami krivi jer smo ušli premekano, trebali smo biti malo pametniji i čvršći pa bi ta publika, ponavljam, možda postala Zadrov uteg, ali ovako im je svakako pomogla."

Sezona je gotova, vrijeme je za odmor. Trener Splita otkrio nam je svoje planove.

"Iskreno, ne znam još ništa. Moj ugovor je važeći do kraja ove sezone. Nešto smo (uprava i ja, op.a.) razgovarali, ali smo dogovorili da sve riješimo jednom kad sezona završi."

Završna Karakaševa misao nije izostavila ni zahvalu svom prethodniku.

"Rekao sam dečkima u svlačionici, Split nije bio prvak 18 godina, u finalu nije bio 13 godina. Uspjeli smo na kraju i ostati u ABA ligi, tako da smatram da je iza nas odlična sezona, pri čemu moram istaknuti i ulogu mog prethodnika Ivice Skelina koji je u svom mandatu ostvario neke važne pobjede i izborio finale Kupa. Mislim da možemo biti ponosni na ovu sezonu."