Europa i Svijet
Hrvatska
Karakaš izabrao 12 veličanstvenih koji će u Novom Sadu na svakoj utakmici ići 'na glavu'

Karakaš izabrao 12 veličanstvenih koji će u Novom Sadu na svakoj utakmici ići 'na glavu'

Autor: HKS

U petak započinje Europsko kadetsko prvenstvo.

Dugo radno ljeto kadetske reprezentacije dolazi svom kraju; U16 reprezentacija u srijedu, 8. kolovoza putuje u Novi Sad gdje će se od 10. do 18. kolovoza održati Europsko prvenstvo.

Ždrijeb nas je svrstao u skupinu C u kojoj ćemo odmjeriti snage s reprezentacijama Turske, Grčke i Njemačke. Valja podsjetiti da je našoj reprezentaciji na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu u Podgorici za dlaku izmakla medalja, no osvojeno 4. mjesto im je donijelo plasman na ovogodišnje Svjetsko prvenstvo.

Turska, naš prvi protivnik koji nas na parketu dočekuje 10. kolovoza u 16 sati, je 2017. godine zauzela 5. mjesto, Njemačka je bila trinaesta, a Grčka je povratnik iz B divizije.

Glavni trener reprezentacije Milan Karakaš se odlučio za sljedećih 12 igrača koji će na prvenstvu predstavljati Hrvatsku:

#4  FILIP PAPONJA

#5  DOMINIK RAŠIĆ

#6  IVAN PERASOVIĆ

#7  HRVOJE MAJCUNIĆ

#8  ROKO PRKAČIN

#9  BORIS TIŠMA

#10  DUJE BRALA

#11  MATEJ BOŠNJAK

#12  LUKŠA BULJEVIĆ

#13  ANTE PERKUŠIĆ

#14  MARIO KREŠIĆ

#15  TOMISLAV IVIŠIĆ

STOŽER:

  1. MILAN KARAKAŠ – GLAVNI TRENER
  2. STIPE KULIŠ – POMOĆNI TRENER
  3. ZVONIMIR GALOVAC – KONDICIJSKI TRENER
  4. DOMAGOJ REZO – FIZIOTERAPEUT
  5. MLADEN ERJAVEC – INSTRUKTOR HKS-a

Trener Karakaš prije odlaska u Novi Sad je izjavio: „Zaista sam zadovoljan odrađenim pripremama. Praktički nismo imali nekih većih problema, a jedina prepreka s kojom smo se susreli je dolazak našeg playmakera Filipa Paponje na pripreme s poteškoćama sa zadnjom ložom. Posljednjih sedam dana je u uobičajenom trenažnom procesu tako da vjerujem da će sve biti u redu. Rezultatski – jedini imperativ koji imamo je opstanak u A diviziji, a o nečemu više od toga ne želim ni razmišljati niti takvo nešto nametati momcima. Jedini pritisak koji želim da imamo je da svaku utakmicu idemo „na glavu“, da se pokušamo predstaviti u što kvalitetnijem svjetlu s jednom modernom košarkom i da u svaku utakmicu ulazimo s ciljem pobjede bez obzira na to tko je protivnik. Dokle će nas takav put dovesti, vidjet ćemo 18.8.“