Hrvatska
Karakaš nakon razbijanja Sonika: Trebala nam je ovakva utakmica

Karakaš nakon razbijanja Sonika: Trebala nam je ovakva utakmica

Autor: Ozren Maršić Photo: KK Split - Ivica Čavka

Prvih 10 minuta bilo je jako loše, a onda je trener Splita poslužio jezikovu juhu.

Split je u zaostalom susretu 28. kola HT Premijer lige na Gripama svladao Sonik Puntamiku s 105:70 (16:24, 30:13, 30:17, 29:16). 

Gosti su nekakav otpor, na krilima Tomislava Cvitkovića (21 poen), pružili u prvoj četvrtini, a onda su se "Žuti", nakon "jezikove juhe" trenera Mile Karakaša probudili i bez Roka Ukića, Luke Babića, Ivana Perasovića i Blaža Mesičeka te Pavla Marčinković (dobio nezgodan udarac u drugoj četvrtini) jednostavno "pomeli" Sonik Puntamiku. Imao je Split čak 49 skokova, 33 asistencije svjedoče o brzoj igri. Darko Bajo ostvario je "double-double" (16 poena, 10 skokova), Marko Luković ubacio je 21 poen, Marin Marić 20, svi igrači su se upisali u strijelce.

- Trebala nam je ovakva utakmice, neke igrači smo odmorili, neke vratili u život. Osim prve četvrtine reakcija momčadi je bila zadovoljavajuća. Marčinković je dobio udarac, ali vjerujem da će sve biti u redu, Pavle je čvrst momak - kazao je Splitov trener Mile Karakaš.

Trener Sonik Puntamike Stipe Kuliš nije imao što nego sportski priznati poraz.

- Znali smo da je ova utakmica potencijalan hod po tankom ledu, Split je bio ranjen i morao se iskupiti protiv nas. Odigrali smo kvalitetno prvo poluvrijeme, ali teško smo se nosili sa Splitovom visokom linijom i to se vidjelo u 30 skokova razlike. Igračima nemam što zamjeriti, ne može se protiv ove širine Splitovog rostera - rekao je Kuliš.