Hrvatska
Karakaš startao pobjedom u derbiju, Perasović promoviran u nositelja igre

Karakaš startao pobjedom u derbiju, Perasović promoviran u nositelja igre

Odlična obrana Žutih.

Split je bez većih teškoća, u zaostalom susretu 12. kola HT Premijer lige svladao Goricu s 87:72 (19:22, 31:19, 19:15, 18:16). 

Mile Karakaš je u premijeri na klupi Splita slavio u derbiju, nanio Gorici drugi najviši poraz ove sezone. Gosti su se držali nekih petnaestak minuta, a onda je Split preuzeo kontrolu. Na odmor je Split otišao s 50:41, a kasnije se ta prednost penjala i do plus 21. 

Karakaševa momčad igrala je brzo, dinamično, agresivno u obrani, na to Gorica nije imala odgovara. Istina, u par navrata je izgledalo da se može vratiti u utakmicu, ali na sve prijetnje "Žuti" su imali odgovor. Kod Splita prvi strijelac bio je Ivan Perasović sa 15 poena, Marko Luković i Antonio Vranković dodali su po 14, Marin Marić je ostvario "double-double" (12 poena, 10 skokova), svi ostali u rotaciji s pravilno raspoređenom minutažom dali su svoj doprinos.

- Zadovoljan sam energijom, borbenošću, na intenzitetu smo gradili rezultat. Imamo dosta toga za popraviti, ali idemo od utakmice do utakmice. Uveli smo neke nove stvari, bilo je iluzorno očekivati da će sve to izgledati podmazano. Košarka je timski sport, promoviramo momčad, za mene kao trenera je slatka briga kada vidim kakvu imamo širinu, presretan samo kako su igrači prihvatili svoje uloge - rekao je Karakaš.

Njegova momčad imala je 42 skoka (spram 32 Gorice) i 25 asistencija (Gorica 14). To je bilo ključno u pobjedi Splita. Trener Gorice Josip Sesar kratko je prokomentirao poraz svoje momčadi.

- Split je odigrao dobru utakmicu, čestitam na pobjedi, i to je to. Idemo dalje. Pred kraj prvog poluvremena osjetio se pad, nismo se uspjeli vratiti. Ima puno stvari za analizirati, sutra ćemo biti pametniji - kazao je Sesar.

U njegovoj momčadi prvo ime bio je Krešo Ljubičić sa 17 poena i 7 skokova, ali trebalo je Sesaru više raspoloženih pojedinaca da bi Gorica mogla tražiti nešto više na Gripama.