Hrvatska
Karakaš: U finalnoj seriji odlučivat će inspiracija pojedinaca

Karakaš: U finalnoj seriji odlučivat će inspiracija pojedinaca

Najava prve utakmice finala doigravanja - splitski kantun!

Finale je tu, pred vratima, to je ono što su "Žuti" željeli, uz ostanak u ABA ligi, završne utakmice HT Premijer lige bile su glavni cilj uoči početka sezone. Nakon trinaest godina Split je u finalu, osamnaest godina Gripe čekaju titulu prvaka. 

Prva finalna utakmica na rasporedu je u srijedu u 18 sati (dvorana Krešimir Ćosić, Arenasport), druga se igra u petak, a onda se serija seli na Gripe. Zadar ima prednost domaćeg terena.

- Finalu smo se nadali od samog početka, smatram da smo Zadar i mi zasluženo tu gdje jesmo, pokazali smo najviše tijekom sezone. Mi se nalazimo u odličnom trenutku, samopouzdanje nam je na visokoj razini. I zdravstveni bilten je pravi, prvi put otkako sam na klupi imam sve igrače na raspolaganju i predstoje mi slatke brige za odluku tko će biti u momčadi. Zadar je pokazao kontinuitet ove sezone, osvojio je kup, riječ je o čvrstoj momčadi, odlično vođenoj u kojoj nešto više iskaču Mavra, Onuaku i Carter. Vjerujem da će biti zanimljivo finale, odlučivat će inspiracija pojedinca, vjerujem da mi možemo izaći kao pobjednici - kazao je Splitov trener Mile Karakaš.