Hrvatska
Karlo Matković potpisao prvi profesionalni ugovor s Cedevitom

Karlo Matković potpisao prvi profesionalni ugovor s Cedevitom

Autor: KK Cedevita

Jedan od najvećih talenata regije u svom godištu.

Karlo Matković, 18-godišnji (30.03.2001. Livno) 208 cm visoki centar u utorak je potpisao profesionalni petogodišnji ugovor s KK Cedevitom. Jedan od najvećih talenata regije u svom godištu treću je sezonu u klupskom omladinskom pogonu a prošle je sezone s KK Cedevitom osvojio naslov prvaka Hrvatske i u kadetskoj i u juniorskoj konkurenciji. Karlo Matković nastupa i za juniorsku reprezentaciju BiH a ove je sezone upisao prve minute za seniore KK Cedevite u HT Premijer ligi.

"Razumljivo je da sam prvi profesionalni ugovor potpisao upravo u Domu košarke Cedevita. Ovo je moj klub u kojem sam košarkaški stasao i dobio pravu šansu. Uvjeti su fantastični i vjerujem da ću i dalje napredovati iz sezone u sezonu. Šteta što sam ove sezone imao malih problema sa ozljedama pa nisam mogao značajnije pomoći momcima na parketu, ponajprije na Final fouru juniorske ABA lige ali polako se vraćam u formu i ubrzo ću moći participirati treninzima u punom intenzitetu. Hvala svima, ljudima u klubu, trenerima i suigračima što su me primili na pravi način, što mi svi pomažu iz dana u dan i vjerujem da ću im se svima odužiti dobrim igrama za klub", rekao nam je Karlo Matković

Ugovor su s Karlom potpisali Davor Užbinec, direktor KK Cedevite i Marino Baždarić, šef omladinskog pogona. Posebno je ponosan na dosege Karla Matkovića bio Marino Baždarić:"Stvarno sam ponosan u kojem smjeru se razvija klub glede mladih igrača i rada u omladinskom pogonu. Dugoročni cilj nam je da okupimo veliki broj mlađih karakternih potencijala i dovedemo ih u poziciju da jednog dana zaigraju u našoj prvoj momčadi, možda da netko od njih postane i nositelj kvalitete kluba. Karlo je u svakom slučaju jedan od igrača koji imaju nesporni potencijal i drago mi je da smo ga vezali uz klub profesionalnim ugovorom, kao i nedavno Roka Radovića. Takav put nedavno je prošao i Džanan Musa koji je brzo dosegnuo NBA ligu. Vjerujem da će i Karlo Matković, ako nastavi napredovati kao do sada, imati svijetlu košarkašku budućnost."