Hrvatska
Karlo Vragović se vratio u Dubravu

Karlo Vragović se vratio u Dubravu

Autor: Krešimir Galić Photo: KK Dubrava

Nakon 13 godina

U 7.kolu Favbet Premijer lige u subotu od 19 sati Dubrava će ugostiti Dubrovnik, novog člana elitnog razreda naše košarke. Susret klubova koji su posljednje službene utakmice igrali u sezoni 2018/19 kada su se kao prvoligaši (drugi rang) borili za ulazak u Premijer ligu, a tada su Dubravaši bili uspješniji u polufinalu doigravanja. Posljednji puta u prvom rangu naše košarke ova dva kluba su igrala u sezoni 2010/11 kada su u četiri međusobna susreta slavili po dva puta.

Dubrava je nakon ritma srijeda – subota dočekala tjedan u kojem se momčad Jeronima Šarina mogla pripremiti za susret u koji će ući bez Amerikanca Wayne Arnolda s kojim je dogovoren raskid suradnje te Filipa Paponje koji je u susretu protiv Cedevite Junior obnovio ozljedu palca desne ruke i idućih mjesec dana neće biti u konkurenciji za sastav. Ta dva izostanka Lavovi će pokušati riješiti dolaskom iskusnog Karla Vragovića (34) koji se nakon trinaest godina vraća u svoj klub iz kojeg je otišao u ljeto 2010.godine u Cibonu s prosjekom od 22 poena i 4 asistencije po utakmici. S Lavovima je potpisao trogodišnji ugovor.

Uslijed bogate karijere u kojoj je nosio dresove Cibone, Zadra, HKK Širokog, Burse (Turska), Steaue (Rumunjska) te kratko vrijeme Arke Gdyna (Poljska) i Cedevite Junior došlo je vrijeme za povratak u ‘žuti dres” ”Uvijek je lijepo se vratiti doma jer kako se kaže svugdje je lijepo, a doma najljepše. S posebnim emocijama sam ušao u dvoranu i s velikim nestrpljenjem očekujem prvi nastup. Izuzetno mi je drago što sam se vratio u svoj klub, vrhunski organiziran i da pomognem ovoj mladoj momčadi, a naravno i klubu koji mi je dao sve što sam napravio u karijeri. Želja mi je da odužim na najbolji mogući način i da svi zajedno napravimo jednu lijepu priču”…kazao je Karlo koji se još jedanput osvrnuo na organizacijski nivo ”Klub je stvarno vrhunski organiziran i moram se naravno zahvaliti ljudima iz kluba koji su mi omogućili da se vratim, a ja stvarno nisam puno razmišljao jer smo se brzo dogovorili i vjerujem da ćemo kroz ovaj duži period od tri godine podići klub za još jednu stepenicu više.”

Karlo dolazi u momčad kojoj je start sezone pokazao neophodnost dovođenja nekog iskusnog igrača ”Već ovih nekoliko treninga što sam imao sa momčadi su pokazali da imamo jednu mladu, talentiranu momčad željnu napretka i stvarno su me odlično prihvatili. Nikad nisam imao problema s prilagodbama jer želim biti njima određeni uzor i na terenu i izvan njega. Vjerujem da im je trebao jedan iskusniji igrač kao što sam ih ja imao pored sebe kada sam bio u njihovim godinama i tada su meni strašno puno pomogli Krunić, Gnjidić, Maloča i ostali”..dodao je Vragović kojeg s Dubravom čeka veliki broj utakmica u izazovnoj sezoni ”Jako mi je drago da klub igra i Alpe Adria Cup jer mislim da bi svi klubovi trebali težiti tome da igraju i međunarodne utakmice. To je jedini pravi put jer mi moramo izaći iz ovog regionalnog okruženja jer se košarka igra svugdje i svi ulažu kako bi između ostalog razvijali i svoje mlade igrače kao što ima Dubrava”..zaključio je Vragović kojeg će ljubitelji košarke u Dubravi opet moći gledati već u dvoboju s Dubrovnikom kojeg trener Jeronimo Šarin iznimno respektira ”Dubrovnik igra stvarno dobro i to pogotovo na domaćem parketu u Dubrovniku. Ono što je njihova prednost je činjenica da su dvije, tri godine zajedno i uz dobro vođenje s klupe pokazali su da će biti ozbiljan suparnik svima. Dobro su izbalansirana momčad kojoj posebnu dimenziju daje Amerikanac Javon Levi koji nije klasičan koš igrač već dosta razigrava i krade lopte. Tu su braća Vujičić, pa Dubelj, Cvitković, Vodopija i čeka nas jedna zahtjevna utakmica u kojoj moramo od početka nametnuti svoj ritam i dobre minute još više produžiti kako bi upisali za nas važnu pobjedu. Pozivamo i naše navijače da podrže momčad koja je u stvaranju i koja će ostaviti srce na parketu za dva boda, a to je jedino što nas zanima”

Standings provided by Sofascore