Hrvatska
Kaštela zadržala nadu u ostanak

Kaštela zadržala nadu u ostanak

Autor: Paulo Sarić

Domaćini su uspjeli u svom naumu i dobrom obranom i lepršavim napadom doći do nove pobjede.

U derbiju začelja HT Premijer lige Ribola Kaštela je slavila protiv Jazina Arbanasa 99-71 i došla do svoje četvrte pobjede u hrvatskom prvenstvu. Momčad Luke Žitka rano je preuzela kontrolu nad susretom i lakše nego se očekivalo došla do trijumfa koji joj ostavlja nadu u ostanak u elitnom društvu.

Gosti su nastupili bez ponajboljeg igrača Remija Barryja, a s tim su hendikepom izdržali tek prvih nekoliko minuta. Već je sredinom prve četvrtine krenula domaća serija 15-1 koja je usmjerila tijek susreta. Razigran je bio visoki Ante Đugum koji je vješto koristio pružene prilike i punio koš Jazina. Imala je Ribola i visokih plus 18 (28-10) početkom druge dionice, no Zadrani su se do poluvremena uspjeli promaknuti na zaostatak od 12 poena (42-30), da bi slobodnim bacanjima Franka Šanga na otvaranju nastavka prišli i na 42-32. Posljednji su put 'Podmorničari' bili na minus deset na isteku 24. minute nakon koša Franka Kaštropila, no uslijedila je domaća serija 10-1 koja je prelomila susret. 'Žuta podmornica' nije uspijevala zatvoriti prilaze svome košu, a u napadu se previše oslanjala na šut za tri poena koji ju nije služio pa su domaćini nastavili povećavati razliku koja je u jednom trenutku iznosila i 30 koševa pa je bilo jasno da će gosti teško do ostanka u Premijer ligi.

Domaćine su do pobjede predvodili Ivan Rašetina i Ante Đugum s po 20 poena, čemu je potonji dodao po šest skokova i asistencija, dok je najefikasniji u redovima gubitnika bio Mirza Sarajlija koji je ubacio 27 koševa i četiri od sedam trica svoje momčadi.