Hrvatska
Kaštela i Jazine tonu sve dublje

Kaštela i Jazine tonu sve dublje

Autor: Branko Tabak

Neće, pa neće!

Ni nakon deset odigranih kola HT Premijer lige košarkaši KK Ribola Kaštela i KK Jazine Arbanasi ne znaju za pobjedu.

Kaštelani su na svom parketu u utakmici propusnih obrana poraženi od Vrijednosnica Osijek 96-100.

Samo je prva četvrtina pripala domaćinima. Nakon toga gosti preuzimaju kontrolu rezultata u svoje ruke te bez velikih stresova privode utakmicu kraju. Istina, Kaštelani su bili vrlo blizu, ali ne i dovoljno da bi ugrozili slavlje gostiju.

Čak pet igrača Osijeka imalo je dvoznamenkasti učinak. Bruno Markulin je zabio 17, Jammie Lee Taylor 16, Venkatesha Jois i Nikola Turalija po 15, a Aljoša Šarac 14 poena.

Kod domaćina prednjačio je s 23 poena Nikola Došen, Kenneth Rhymes ih je postigao 19, Ljubo Šamadan 16, a Ante Đugum 13.

Jazine su poražene na gostovanju kod Škrljeva 69-59. Bila je to utakmica u kojoj su domaćini dominirali tri četvrtine, da bi u završnoj gosti prepolovili zaostatak s 20 na deset poena.

Davor Konjević je postigao 16 poena za domaćine- Slijedi su ga Siniša Štemberger s 15 i Antonio Boban s 13 poena.

Kod Zadrana najefikasniji je bio Marin Zrnić s 14 poena, Franko Kaštropil ih je postigao 12, Jurica Dražović 11, a Dino Butorac 10.

Nakon ovoga kola posve je jasno kako Kaštelane i Zadrane samo čudo može spasiti od ispadanja. Ali, košarka je sport u kojoj se čuda često događaju. Lopta je u igri još dovoljno dugo da se stvari pokrenu i okrenu.