Hrvatska
Kaštelani odabrali trenera iz unutarnjih rezervi

Kaštelani odabrali trenera iz unutarnjih rezervi

Autor: Paulo Sarić

Novi trener je jasno postavio cilj – ostanak u ligi.

U priopćenju koje je jučer objavljeno na Facebook stranicama kluba potvrđeno je da je Luka Žitko novi trener KK Ribola Kaštela. Žitko je prošli vikend na trenerskom seminaru u Vodicama stekao sve uvjete za dobivanje licence za vođenje kluba u narednoj sezoni nakon čega je potvrđen na mjestu glavnog trenera novog prvoligaša.

Žitko je karijeru počeo u KK Split, a seniorsku je košarku prvi puta zaigrao u Puli. Većinu svog dugog loptanja pod obručima natjecao se u A1 ligi, a tri inozemna angažmana imao je u Brotnju i Čitluku, te u slovenskom Zlatorogu. Dugo je godina bio jedan od plodonosnijih strijelaca na hrvatskim parketima, a u smiraju karijere došao je u Ribolu gdje se prošle godine zbog problema s leđima i umirovio. Odmah se počeo baviti trenerskim poslom pa je preuzeo juniorsku sekciju novog hrvatskog prvoligaša, a ujedno je bio i pomoćnik donedavnom treneru Ivici Čelanu.

S obzirom da su smjernice, a i politika našeg kluba, osloniti se što više na raspoložive snage iz grada Kaštela i bliskog mu okruženja, te pružati priliku mladim ljudima za koje procijenimo da imaju što pokazati široj sportskoj javnosti, odlučili smo se za ovakav izbor. U Lukino znanje i sposobnosti vjerujemo, a želimo mu i puno sreće koja je u trenerskom poslu neizostavni čimbenik uspjeha. Klupske mu podrške svakako neće nedostajati.
 Koristimo priliku i da se zahvalimo svim Lukinim protukandidatima, čiji nas je broj ugodno iznenadio. Njihova želja da rade u našem klubu, pogotovo onih koji su bili spremni doći i iz inozemstva, predstavlja nam čast i kompliment za sve što smo do sada napravili – stoji u priopćenju kaštelanskog kluba.

- Prije svega, želio bih se zahvaliti upravi kluba na ukazanom povjerenju. Nadam se da ću opravdati njihov izbor i napraviti dobar posao. Osjećaji su trenutno pomiješani, s jedne strane sam sretan jer je ovo nešto veliko, a s druge strane znam da je ovo velika odgovornost. Čeka nas puno posla. Trenutno smo u pregovorima s igračima te sastavljamo igrački kadar za novu sezonu u kojoj je prije svega cilj izboriti ostanak – kazao je novopečeni trener za Portal Grada Kaštela.

foto: Facebook Košarkaškog kluba Kaštela