Hrvatska
Kaštelanima bodovi iz Splita

Kaštelanima bodovi iz Splita

Snažan početak za miran završetak.

Ribola Kaštela u 3. kolu Prve muške lige svladala su Universitas na Gripama s 76:67. U prvoj četvrtini gosti su se odlijepili na plus 14 (21:7) i to se pokazalo ključnim u konačnoj pobjedi Kaštelana. Momčad Mile Karakaša polako se približavala gostima, ali najbliže je došla do minus 5.

Kod domaćih prvo ime bio je Viktor Šarić, koji je ostvario “double-double” (17 poena i 12 skokova), Ivan Perasović je dodao 16 poena i 8 skokova, ali nedostajalo je još raspoloženih pojedinaca u redovima Universitasa.

Iskusni Ivan Rašetina (16 poena, 10 skokova) i Frano Marasović (14 poena) predvodili su Ribola Kaštela, njima uz bok bili su Ivan Svalina (10 poena, 5 skokova, 8 asistencija) i Mario Krešić (11 poena za 12 minuta u igri).

“Bilo je puno grešaka, a mi smo iskoristili slab ulazak u utakmicu Universitasa i tu početnu prednost držali cijelu utakmicu. Nismo im dopustili da se rastrče, tada su nezgodni, mislim da su naša pobjeda zaslužen”, kazao je trener Kaštela Damir Rančić.

Domaći trener Mile Karakaš izmjenama je pokušavao podići ritam igre.

“Mi smo ušli u grču, dali smo sve od sebe, ali činjenica je da smo odigrali lošu utakmicu. Okrećemo se narednim dvobojima”, rekao je Karakaš.

KOMPLETNA STATISTIKA