Hrvatska
Katanović poput Božića! Zabio je 46 poena uz 13 skokova i odveo Cibonu do visoke pobjede

Katanović poput Božića! Zabio je 46 poena uz 13 skokova i odveo Cibonu do visoke pobjede

Autor: KK Cibona KK CIbona Photo: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanović

Jedinstvena kadetska liga

 

KK Cibona - KK Cedevita Junior 109-76 (30-18, 32-23, 27-12, 10-23)

S današnjom utakmicom između KK Cibona i KK Cedevita Junior, otvorena je sezona Prvenstva Hrvatske za kadete, a upravo je momčad trenera Luke Kralja, slavila s uvjerljivih 109-76. Bila je to utakmica u kojoj je Cibona već kroz prvu četvrtinu stekla dvocifrenu prednost koja je tijekom utakmice samo rasla. Posebno je važno istaknuti Bornu Katanovića koji je briljirao s čak 46 poena i 13 skokova uz 70% šuta.

Susret je Luka Kralj, trener Cibone, počeo s petorkom Bruno Bubalo, Jere Jakić, Matija Bačani, Mislav Graovac i Borna Katanović. S druge strane, trener gostujuće ekipe, Nenad Kukić odlučio se za petorku Roko Grašo, Ivan Pavić, Tonko Škugor, Ardian Seba i Niko Pavković.

Cibona je odmah u utakmicu krenula bolje, Cedevita Junior ostala je bez koša iz igre pune prve četiri minute što Cibona koristi i stječe prednost 12-3. Uslijedio je odgovor gostiju serijom 0-7 za 14-10, ali potom Cibona ubrzava ritam i serijom 16-8 dolazi do 30-18 nakon prvih deset minuta.

Unatoč otvaranju 0-4 Cedevite Junior u drugoj četvrtini, gledali smo još jednu odličnu dionicu domaćina koji i dalje nastavlja graditi prednost. Cibona je posebno bila i efikasna, unatoč solidnim 41 poenom kroz prvo poluvrijeme Cedevite Junior, Cibona je na veliki odmor otišla sa 62 i prednošću +21.

U trećoj četvrtini Cibona je i u potpunosti riješila pitanje pobjednika, s 27 poena naspram 12 gostiju za +36 uoči posljednjih deset minuta koji su bili rutinsko završavanje posla. Utakmica je završena rezultatom 109-76.

‘Želio bih čestitati Ciboni na pobjedi, mi danas obrambeno nismo došli na utakmicu. Apsolutno nismo imali nikakvog načina da ih obranimo, nismo bili dobri niti u igri jedan na jedan, ni u branjenju blokova, zagrađivanju… Na stranu što je Cibona imala Katanovića koji je klasa više, zabio nam je skoro 50 poena, mi ekipno nismo ništa obranili. Na kraju je ova razlika realan rezultat, a da je Cibona držala gas do kraja, mislim da je razlika mogla biti i veća. Još jednom im čestitam na pobjedi, a mi svoju prvu pobjedu idemo tražiti u sljedećem kolu.’ - rekao je Nenad Kukić, trener KK Cedevita Junior.

‘Odlično otvaranje jedinstvene kadetske lige za nas, uvjerljiva pobjeda rezultatski, ali i generalno odlična igra kroz cijelu utakmicu. Imali smo odlično raspoloženog Bornu koji je zabio 46 poena, međutim svi igrači su dali svoj doprinos u nekom dijelu utakmice, a većina kroz cijelu utakmicu. Napravili su ono što se od njih tražilo, tako da sam zadovoljan. Itekako da tu ima još stvari za popravljati, ali generalno, ovo smo htjeli. Čestitam im svima, želim Bubalu da se što prije oporavi, a ekipi Cedevite želim sreću u nastavku lige.’ - rekao je Luka Kralj, trener KK Cibona po završetku.

Cibona će u sljedećem kolu gostovati u Šibeniku gdje ih čeka Šibenka, dok će Cedevita Junior kod kuće ugostiti KK Kvarner 2010.

KK Cibona - Bruno Bubalo (9), Jere Jakić (14), Matija Bačani (17), Mislav Graovac (6), Borna Katanović (46), Pavao Močnik (4), Lovro Šimundža (4), Luka Grbić (0), Dominik Marčetić (2), Šimun Stipić (7).

KK Cedevita Junior - Roko Grašo (10), Ivan Pavić (6), Tonko Škugor (16), Ardian Seba (4), Niko Pavković (7), Mak Kikaš (2), Šime Vlaić (9), Nikola Mučnjak (14), Petar Zrilić (2), Dorijan Ivanovski (6), Marko Gašparac.