Hrvatska
Katura: Nismo u skupini favorita za HT Premijer ligu

Katura: Nismo u skupini favorita za HT Premijer ligu

Autor: Krešimir Galić Photo: KSZ

Na otvaranju ponovno Jazine.

Treću godinu zaredom košarkaši Bosca će novu sezonu Prve lige otvoriti utakmicom protiv Jazina. Zanimljivo da su u prethodne dvije sezone Zadrani slavili dva puta u Zagrebu, a Bosco se dva puta bodovima osladio na Višnjiku. Subotnji dvoboj (17.00 – SD Boško Božić Pepsi) stoga nudi mogućnost da Bosco napokon stigne do domaće pobjede.

 ”Jako je bitno dobro ući u sezonu, a da bi to napravili potrebna nam je pobjeda. Dobro smo trenirali ovaj period i to moramo pokazati u subotu kada idemo po prvu pobjedu’‘ - kaže Luka Katura (32) koji će uz Petra Babića, Antu Krapića i Antu Smolića iskustvom pomoći mladim igračima u novoj sezoni.

Bosco se prethodne dvije sezone nije uspio vratiti u HT Premijer ligu gdje je igrao u sezoni 2018/19, a čini se da ove sezone nisu rezultatske ambicije na prvom mjestu.

 ”Naravno da gledamo da svaku utakmicu pobIjedimo, ali iskreno mislim da mi nismo u skupini klubova koji su favoriti za HT Premijer ligu niti to osjećam kod ljudi koji vode klub. U ovom trenutku je važnije da nas nekoliko iskusnih igrača pomognemo mladim igračima u njihovom razvoju, a rezultat će doći sam po sebi”.

Novi sustav natjecanja nudi i neke nove činjenice, a to je da se liga dijeli na dva dijela nakon 22 kola.

 ”Iako je novi sustav natjecanja vjerujem da neće biti neke velike razlike, a tu posebno mislim Na prva 22 kola. Naša je želja da igramo Ligu za prvaka, a to neće biti nimalo lako.”