Europa i Svijet
Kaunas: Slovenci "zaledili" Angolu na -50, Dončić igrao malo - ali impresivno!

Kaunas: Slovenci "zaledili" Angolu na -50, Dončić igrao malo - ali impresivno!

Autor: Saša Ćirić

Sjajna izvedba naših susjeda.

Drugog dana natjecanja po skupinama u Kaunasu prvi put je na parket stupila selekcija Slovenije, i odmah pokazala da joj je mjesto među favoritima natjecanja. Uvjerljivo su slavili protiv Angole (118-68), a utakmica je bila riješena već u prvih pet minuta. Slovenci su otvorili s 13-0, te je do kraja prve četvrtine razlika rasla do visokih +24 (33-9). Sjajni Luka Dončić je razigravao svoje suigrače, koji su bez većih problema nalazili put do koša afričkog predstavnika na ovom turniru. Ostatak susreta je protekao u dizanju razlike do konačnih +50.

Kao kuriozitet valja istaknuti podatak da je čak osam igrača Slovenije ubacilo više od deset poena, a kad je riječ o valorizaciji, tek tu je nevjerojatna statistika - deset Slovenaca je bilo dvoznamenkasto, te su ukupno prikupili 162 boda (Angola tek 47). Dončić je pritom ostvario valorizaciju 26 za 17 minuta igre, a redom je upisao 13 poena, 6 skokova, 9 asistencija i 5 ukradenih lopti. Najviše poena ubacio je Zoran Dragić (16). Kod Angole standardno, predvodio ih je Yanick Moreira (15 poena, 6 skokova).

Angola je porazom ispala iz priče o plasmanu u polufinale, dok će Slovenci protiv Poljaka u sutrašnjem međusobnom dvoboju odlučiti o prvom mjestu u skupini. Utakmica je na rasporedu u 15:30 po našem vremenu (16:30 lokalno).