Hrvatska
Ženska košarka
KAŽL uvjerlji u Slavonskom Brodu, Brođanke raspored ne mazi

KAŽL uvjerlji u Slavonskom Brodu, Brođanke raspored ne mazi

Autor: ŽKK Brod na Savi Photo: ŽKK Brod na Savi

Premijer ženska liga

        ŽKK Brod na Savi - ŽKK KAŽL  53:88  (8:21, 13:16, 12.27, 20:24)

Iznova je ŽKK Brod na Savi igrao utakmicu u kojoj su gošće bili izraziti favoriti i može se reći da ih ždrijeb ove sezone nije ni malo pomazio, tako da ove utakmice sa izrazitim favoritima vode ka iznalaženju prave forme za utakmice koje im slijede. 

U ovoj utakmici se već otpočetka vidio pobjednik jer Splićanke već na otvaranju ostvaruju 2:12 što usmjerava utakmicu ka njihovoj uvjerljivoj pobjedi, no valja reći da su domaće cure uložile puno truda i nisu se predavale do kraja dvoboja. 

Obje ekipe nastupaju sa sućženim rosterom tako su nositeljice igre imale visoku minutažu. U ekipi pobjednica prednjačile su Buckner 31p, te 3 igračice sa dvostrukim ostvarenjima, Bensica Klara Rimarčuk 18p, 10as, Božan 16p, 19sk, Langhi 12p, 15 sk,, na strani Broda na Savi prednjačila je Jones 28p, 11sk!, pratile su ju Jovančević 6p, 11sk, i Ćurković 4p, 9sk. Puno više su domaće unijele energije u ovoj utakmici što budi nadu da dolaze uspješniji dani za ekipu koja podiže formu, a gošće pokazuju da su jedni od favorita natjecanja.


Izjave:

Vjekoslav Lokica predstavnik KAŽL-a :Za mene Brod na Savi nije uopće nije loša ekip, dapače, malo su sužene rotacije, kao i mi jer smo na duže vrijeme izgubili ozlijeđenu Mariju Smiljanić. Utakmicu smo odmah usmjerili na našu stranu, no obje ekipe su u fer utakmici odigrale borbeno do kraja, na čemu im čestitam, a mojim curama čestitke i na ovoj pobjedi koju su predbvodile Buckner, Rimamerčuk, Božan i Langhi.

Klara Rimarčuk, igračica KAŽL-a: Bilo je emotivno i neobično igrati u svom gradu i protiv svojih dosadašnjih suigračica, no odigrala sam karakterno i zadovoljna sam svojom igrom kao i cijele ekipe, opravdali smo ulogu favorita, čestitam i mojim dojučerašnjim suigračicama.

Boris Virag, trener Brod na Savi: Mi nismo u stanju suprotstaviti se KAŽL-u no raduje nas pomak u pristupu u obrani, i ove teške utakmice su nam priprema za susrete koji nam slijede. Ove sezone je cilj osigurati ostanak u ligi i nadamo se ostvariti ga, a sve što bi bilo više od toga radovati će nas. Čestitke gošćama na zasluženoj pobjedi i mojim curama na borbenosti i ustrajnosti do kraja utakmice, okrećemo se utakmicama koje nam slijede i važne su za moju ekipu.

Marina Ćurković, igračica Broda na Savi: Utakmica u kojoj je KaŽL bio veliki favorit i koja je nama poslužila kao priprema za utakmice koje nas tek očekuju, raduje nas pristup i žar kojim smo odigrali ovu utakmicu što su vjerujem primijetili i naši navijači.. Trudim se pomoći ovim mladim curama i još je uvijek žara u meni i one iskre koja me vodi kroz utakmice. Čestitke pobjednicama, no i mojim curama na pristupu. mi se okrećemo Kupu i utakmici u Zadru, a potom nastavku prvenstva, gdje se nadamo i boljem rezultatskom učinku. 

Standings provided by Sofascore