Hrvatska
Kazne, ozljede i rođenje djeteta stvaraju probleme Ciboni pred večerašnji derbi protiv Splita

Kazne, ozljede i rođenje djeteta stvaraju probleme Ciboni pred večerašnji derbi protiv Splita

Autor: Paulo Sarić

Očekuje nas zanimljiv dvoboj na Gripama.

Večerašnjom utakmicom između Splita i Cibone zatvara se sedmo kolo HT Premijer lige. Momčadi u susret ulaze u dijametralno suprotnoj formi što se tiče domaćeg prvenstva. Dok su 'Žuti' poraženi u posljednja dva dvoboja protiv Zadra i Gorice, 'Cibosi' su u zadnja dva kola upisali pobjede protiv Zaboka i Vrijednosnica Osijek.

Oba su trenera posljednjih dana bila 'oslabljena' reprezentativnim obvezama svojih ponajboljih igrača pa Ivan Velić nije mogao računati na kapetana Marina Rozića i Josipa Bilinovca, dok je Vladimir Anzulović bio lišen usluga mladoga Mate Kalajžića. No, problemi 'Vukova' tu ne staju…

Očekuje nas teška utakmica s obzirom na okolnosti u koje smo upali zadnjih sedam dana. Imamo dvojicu igrača koji su u reprezentaciji, dvojicu ozlijeđenih, Uljarevića i Rossa koji su imali praktički dva treninga s timom, Bundović nema pravo igranja jer odslužuje kaznu još jedne utakmice neigranja, a Markota je dobio prinovu u obitelji tako da ćemo vidjeti što ćemo s njim, hoćemo li ga voditi u Split ili ne. Imamo dosta kadrovskih problema. Nadam se da će ovi koji su zdravi dati sve od sebe da pokušamo doći do još jedne pobjede u domaćoj ligi – izjavio je gostujući trener Ivan Velić.

FOTO: Ivica Čavka - KK Split

Splićani, pak, nisu imali takvih komplikacija, no i dalje ne mogu računati na Jamela Morrisa koji je u susretu petog kola Druge ABA lige ozlijedio šaku.

- Pauza je iza nas, uspjeli smo se odmoriti. Protiv Cibone trebamo pokazati da je ona loša utakmica protiv Lovćena bila iznimka. Vjerujem da će tribine biti dobro ispunjene, a mi ćemo ostaviti zadnji atom snage na parketu kako bismo navijačima vratili to što dolaze. Cibona dolazi po pobjedu, no neće im biti lako doći do nje. To je sigurno - rekao je domaći strateg Vladimir Anzulović u najavi dvoboja.

Domaćinima će večeras biti na raspolaganju i ovoljetno pojačanje Mauro Veljačić koji se prije  dva tjedna vratio u momčad nakon što je propustio nekoliko susreta radi ozljede.

- Spreman sam za igru, dobro smo trenirali u ovoj pauzi. Cibona je pokrivena na svim pozicijama te s njom nikada nije lako igrati. Ali, mi smo spremni – poručio je Veljačić.

FOTO: Aleš Fevzer - KK Petrol Olimpija

Jednako kao i mladi Crikveničanin i iskusni 'Cibos' Igor Marić hvali rad i atmosferu na treninzima tijekom reprezentativne pauze te se nada kvalitetnoj utakmici i – pobjedi svoje ekipe.

Trebamo ući s velikom željom i energijom, kvalitetu imamo. Prvenstveno je na nama kako ćemo ući u utakmicu i mislim da trebamo pokazati borbu svih 40 minuta, a sve ostalo će doći samo od sebe. Bilinovac i Rozić su bili u reprezentaciji te ćemo vidjeti koliko će oni dati svojim dolaskom. Prošli smo tjedan trenirali jako dobro, dignuli smo formu na jedan malo veći nivo i možemo se nadati pozitivnom rezultatu – kazao je Marić.

Utakmica se igra večeras na Gripama s početkom u 18:30 sati.