Hrvatska
Kecmanovska trica za pobjedu Marsonije u Belišću

Kecmanovska trica za pobjedu Marsonije u Belišću

Autor: Josip Šebalj Photo: Marin Sušić/HKS

Lopta je došla do Svana Stojsavljevića koji je sa svojih slobodnih bacanja bacio loptu na drugu stranu i ona je sa zvukom sirene kao kap ušla u koš za super važnu pobjedu Brođana sa 76:73

Do velike pobjede na gostovanju u Belišću u 15. kolu Druge lige – istok došli su košarkaši Marsonije koji su u gradu papira slavili sa 76:73. Bila je to luda utakmica s nevjerojatnom završnicom. 

Naime, kod 73:73 napad je imala Marsonia te je do kraja ostalo 30 sekundi. Franco Filipović 12 sekundi prije kraja odlučio je tricom odlučiti pobjednika, međutim, nije pogodio. U preostalih 12 sekundi košarkaši Belišća krenuli su u napad za pobjedu, dok pod košem Luka Šarić nije bio precizan. 

Lopta je došla do Svana Stojsavljevića koji je sa svojih slobodnih bacanja bacio loptu na drugu stranu i ona je sa zvukom sirene kao kap ušla u koš za super važnu pobjedu Brođana sa 76:73. Bila je to ukupno 14. trica košarkaša Marsonije na utakmici, dok je sam Luka Špehar zabio 7 trica za svoja 33 koša. Uz njega su po 12 koševa svaki postigli Patrik Maskaljević i junak Marsonije Svan Stojsavljević. Na taj način momčad Igora Kovačevića i dalje drži vodeću poziciju 3 utakmice prije kraja od kojih će dvije igrati na Vijušu protiv Vinkovaca i Borova, dok će gostovati još samo u Županji.

Ovo je druga utakmica koju su Brođani dobili sa zvukom sirene u ovoj sezoni jer su i u prvom dijelu prvenstva u derbiju 4. kola s 83:82 košem Luke Pavlinovića svladali drugoplasirano Đakovo. Tako je momčad Igora Kovačevića napravila veliki korak prema 1. mjestu i kvalifikacijama za popunom Prve lige te sami imaju odluku u svojim rukama. Sve će biti poznato u Županji koja je nedavno u odgođenoj utakmici iz 9. kola senzacionalno sa 64:63 pobijedila tada vodeće Đakovo. Na taj način su Županjci košarkašima Marsonije otvorili nadu za 1. mjestom, a tko zna možda im ugase nadu. Sve će biti poznato u pretposljednjem 17. kolu koje se igra 11. ožujka i u kojem će Brođani put Županje koju vodi nekadašnji kapetan ondašnjeg Svjetlost Broda Sanjin Kalaica.