3x3 košarka
Hrvatska
Kedžo i Delaš u mirovinu, 3x3  reprezentativac u Ribolu

Kedžo i Delaš u mirovinu, 3x3 reprezentativac u Ribolu

Autor: BB.hr/Ribola Kaštela Photo: KK Ribola Kaštela

Povratak u svoj grad

Nakon što je protekle dvije sezone proveo u županijskom konkurentskom prvoligašu Omiš Čagalj Toursu, 33-godišnji Ivan Rašetina vratio se u redove Ribole Kaštela.

Postignut je dogovor o novoj suradnji, a iskusni Kaštelanin donijet će mladoj momčadi Ribole neophodno iskustvo bez kojeg je ostala prestankom Ante Delaša i Matea Kedže s aktivnim igranjem košarke.

 ''Drago mi je da sam se nakon određenog perioda izbivanja vratio u svoj grad. Omišu hvala na dvije lijepe sezone i na uspomenama koje ostaju, ali srce me vuče doma. Veselim se ponovnom igranju u kaštelanskom dresu i nadam se da će prezentacija mene i suigrača odvesti ekipu u doigravanje, a možda opet i u najveći rang hrvatske košarke. Također, nada ostaje da će se u budućnosti još malo popuniti tribine dvorane na Sokolani jer uz dobru i kvalitetnu podršku sve je moguće i puno lakše.''

Ne računajući Amerikanca Willisa koji je za Omišane odigrao samo 11 od ukupno 26 prvenstvenih utakmica, Rašetina je po ukupnom učinku u Prvoj ligi bio najbolji prošlosezonski igrač Omišana koji su na kraju osvojili 10. mjesto. Ivan je po utakmici ubacivao okruglih 10 poena, skokova je u prosjeku imao 6.3, a asistencija 4.1 za 32.9 minuta koliko je provodio na parketu.

Recimo i da je naš novi/stari igrač i stalni član 3x3 reprezentacije Hrvatske koja je proteklog vikenda u Kopenhagenu ostvarila veliki uspjeh plasiravši se na Europsko prvenstvo u Beču, o čemu više možete pročitati ovdje.