Hrvatska
Kedžo pogodio za pobjedu Splita protiv Bosca

Kedžo pogodio za pobjedu Splita protiv Bosca

Autor: Teo Cilar

Drama u Trnskom otišla na stranu Splita.

Košarkaši Bosca dobro su iskoristili probleme Splita, pa i umor od teškog rasporeda, ali na kraju nisu imali sreće pa će morati još pričekati na prvu pobjedu u HT Premijer ligi. Split je u dramatičnoj završnici slavio s 77:79 (21:28, 19:13, 18:26, 19:12). 

Splićani su bolje krenuli u susret te preko Michaela Cobbinsa i Tomislava Gabrića dolaze do vodstva 0:4. Jure Gunjina upisao je prve poene za Bosco, bilo je to polaganje uz prekršaj i pogođeno dodatno slobodno bacanje. Nekoliko minuta kasnije, nakon novih poena Gabrića Split je vodio 5:12, a na nepune četiri minute do kraja četvrtine opet je Gabrić pogodio za prvo dvocifreno vodstvo gostiju 12:22. Pavle Marčinković postavio je najviše vodstvo na utakmici kada je pogodio jedno od dva bacanja, a zatim i zakucao za 12:25 i zakjlučio seriju Splita 11:1. Post domaćih prekida najbolji igrač utakmice Nikola Korać dvicom i Stjepan Tešija polaganjem. Tricu tada stavlja Maj Kovačević,a odgovara Tešija tricom za Bosco da bi posljednje poene u četvrtini zabio Korać i postavio konačan rezultat prve četvrtine 21:28. 

Košarkaši Bosca odigrali su puno bolju drugu četvrtinu, posebno u obrani gdje su dopustili Splitu svega 13 postignutih poena. Polovicom četvrtine nakon trice Davida Chavlovicha Bosco je prišao na 33:36, a nešto kasnije došli su na samo poen minusa. Povesti ipak nisu uspjeli, a na odmor se otišlo minimalnim vodstvom Splita 40:41. 

Dalmatinci nisu dopustili Boscu da dođe do vodstva niti u trećoj dionici, stalno su bili korak ispred. Domaćini su u par navrata bili na minus jedan, ali povesti nisu uspjeli, a kako je četvrtina išla kraju tako je Split povećavao vodstvo, a nakon trice Kovačevića na dvije i pol minute do kraja perioda imaju 50:58. Minutu i pol kasnije opet je Kovačević ubacio tricu za 55:64, a četvrtina je na kraju završila vodstvom gostiju 58:67. 

Splićani su tricom Marčinkovića otvorili posljednju dionicu i poveli s 12 poena prednosti. Domaćini su tada zaigrali puno bolje u obrani, a Mladen Primorac pokrenuo je seriju 11:1 polaganjem, pridružio mu se Jan Palokaj dvicom i tricom. Jednim pogođenim bacanjem seriju prekida Cobbins, a Korać ubacuje četiri poena u nizu za 72:73 pa smo na tri minute do kraja imali potpuno neizvjesnu utakmicu.Na minutu i pol do kraja Korać je pogodio dvicu i poravnao na 75:75. Tada na scenu stupa Mateo Kedžo koji pogađa za 75:77, Primorac na tridesetak sekundi do kraja poravnava, a pobjedničku dvicu stavlja junak Splita, Kedžo koji postavlja konačan rezultat utakmice. Korać je promašio tricu za vodstvo na 10 sekundi do kraja, a Mate Kalajžić je na samom kraju promašio dva slobodna bacanja, a vremena za novi napad Bosca nije bilo.

Korać je predvodio Bosco s 24 poena, 6 skokova, 3 asistencije, ali i 6 izgubljenih lopti. Chavlovich je ubacio 15 uz 4 asistencije i dva skoka dok je Primorac ubacio 10 uz 10 skokova i 4 asistencije, ali je i on imao 6 izgubljenih lopti. Domaćini su imali 13 izgubljenih lopti od čega je 12 bilo Koraćevih i Primorčevih. 

Kovačević je još jednom predvodio Split s 17 poena i 3 asistencije, Gabrić je ubacio 16 uz 9 skokova, 5 asistencija, ali i 5 izgubljenih lopti, Kedžo se zaustavio na 15 poena te po 4 skoka i asista dok je Marčinković ubacio 14 uz 5 skokova i 5 asistencija. Splitu je ovo četvrta pobjeda iz petog susreta dok je Bosco još uvijek bez pobjede, na posljednjem mjestu.